Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Ateş suikasti şüphelisi milletvekilinin evinde yakalandı iddiası

MHP'de Sinan Ateş istifaları: Sosyal medyadan paylaşıyorlar


Artı Gerçek – Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e yönelik suikast soruşturmasında gözaltına alınan üç zanlı bugün adliyeye sevkedildi. Soruşturma kapsamında başka gözaltıların olduğu öne sürülse de bu konuda polis ve savcılıktan bir açıklama yapılmış değil.

DW Türkçe’den Alican Uludağ‘ın haberine göre, cinayeti işleyen tetikçilere yardım etmekle suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın dosyada şüpheli olduğu ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı bir evde yakalandığı ortaya çıktı. Habere göre, cinayet büro polisleri, savcılığın talimatı üzerine Demirbaş’ı gözaltına almak istedi. Ancak Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un evinde olduğu tespit edildi. Kılavuz, adresin milletvekili evi olduğunu belirterek gözaltı işlemine karşı çıkmak istedi, ancak polisler ısrarcı olunca Kılavuz geri adım attı. Gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş, bir süre sonra ifadesi dahi alınmadan savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Ancak Demirbaş’ın soruşturmanın ilerleyen süreçlerinde yeniden ifadeye çağrılacağı belirtiliyor. Cinayet soruşturmasında şüpheli olan Demirbaş’ın tetikçilere Ankara’da yardım etmekle suçlandığı belirtiliyor. Buna ilişkin delillerin de polisin elinde olduğu iddialar arasında.

İKİ KİLİT İSİM FİRARDA

Cinayet sırasında motosikleti kullanan şüpheli Vedat Balkaya gözaltına alınırken, silahı kullanan Eray Özyağcı ise halen firari. Bu iki şüpheliyle bağlantılı olduğu belirtilen ‘Dodo’ lakaplı Doğukan Çep de yakalanmadı.

İKİ POLİS GÖZALTINDA İDDİASI

Öte yandan gözaltına alananlar arasında iki özel harekât polisinin de yer aldığı iddia ediliyor. Soruşturmada gözaltına alınan şüpheli sayısı saklanırken, HTS ve güvenlik kamera görüntülerinin incelemesi sürüyor.

YAKIN ARKADAŞ ÇIKTILAR

Soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk gözaltına alınmıştı. Cinayetin planlanması aşamasında yer almakla suçlanan Köktürk’ün eşinin hesabından bir cinayet şüphelisinin hesabına para gönderildiği iddia ediliyordu. Ufuk Köktürk ile Doğukan Çep’in ise yakın arkadaş oldukları, sosyal medya hesabından birbirlerini övdükleri, cezaevinde çekilmiş fotoğraflarının olduğu da ortaya çıktı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version