Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Ateş cinayetinde iki gözaltı daha

Sinan Ateş cinayetinde iki gözaltı daha


Artı Gerçek – Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş, cinayetiyle ilgili soruşturmada azmettirici olduğu ileri sürülen Doğukan Çep’e yardım yataklık yapan iki kişi İstanbul’da gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Çep de Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince dün İstanbul Beykoz’da bir otele yapılan baskın sonucu yakalanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık’ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde öldü, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı.

Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce adliyeye sevk edilen yedi şüpheliden altısı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Dün emniyette ifade işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece haklarında tutuklama talep edilen dört şüpheli daha tutuklandı. Son tutuklananlardan ikisinin Özel Harekat polisi olduğu belirtildi.

Cinayeti işleyen ekibin İstanbul’dan Ankara’ya götürüldüğü transporter minibüsün sahibi tutuklu Mustafa Uzunlar, ifadesinde söz konusu aracı Ataşehir’deki otoparkta bu iki Özel Harekat polisinin aldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version