Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şili’de devlet başkanlığı sarayı önüne ölü aslan bırakıldı

Şili'de devlet başkanlığı sarayı önüne ölü aslan bırakıldı


Şili’nin başkenti Santiago’da cuma günü Devlet Başkanlığı Sarayı önünden geçenler şaşkınlık verici bir manzarayla karşılaştı.

Santiago’ya 470 km uzaklıktaki Şili’nin Los Angeles kentindeki hayvanat bahçesinin yetkilileri devlet başkanlığı sarayı La Moneda’nın önüne 14 yaşındaki Zeus adlı erkek aslanın cesedini koydu. Çevredekiler fotoğraf ve video çekerken hayvanat bahçesi işçileri “Hükümet hayvanları öldürüyor” yazan bir afiş açtı.

Polis olay yerini kordon aldıktan sonra aslan ölüsünü binanın önünden kaldırdı.

‘ELLERİMİZİ KANA BULADILAR’

Hayvanat bahçesi yetkilileri hükümete bağlı Tarım ve Hayvancılık İdaresi’ni (SAG) aslanın mikroçipini okumak için anestezi verilmesini zorunlu tutarak Zeus’un ölümüne yol açmakla suçluyor. Los Angeles Hayvanat Bahçesi’nin yasal temsilcisi Cesar Chanampa “SAG, mikroçiplerini okumak için tüm hayvanlarımızı yakalayıp anestezi yapmaya zorladı. Onlara, hayvanların anestezi nedeniyle insanlarla aynı risklerle karşı karşıya olduğunu söyledik.Ellerimizi kana buladılar” dedi. Chanampa SAG’nin “daha deneyimli ve yetkin çalışanlara sahip olması gerektiğini ve sadece mikroçip okumak için anestezi uygulamasının gerekmediğini söyledi.

SAG ise anestezinin hayvan ve personelin güvenliği için standart prosedür olduğunu savunarak “Maalesef bu prosedürün uygulandığı hayvanlardann biri öldü” açıklamasını yaptı. Kurum ayrıca protestonun hayvanın haysiyetini ihlal ettiğini ve hayvanat bahçesine karşı yasal işlem başlatmayı değerlendireceğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version