Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şenyaşar ailesi hastane davası yarın: AKP’li vekilin yakınının aldığı silah incelenmedi

Şenyaşar ailesi hastane davası yarın: AKP'li vekilin yakınının aldığı silah incelenmedi


Artı Gerçek- Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları olan Şimşek ailesi tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, katliama ilişkin açılan davanın hastane kısmıyla ilgili yarın Malatya’da yapılacak ilk duruşması için adalet talebini yineledi. Duran, tutuklu Fadıl Şenyaşar’ın silahının AKP’li Yıldız’ın yakınlarından Mehmet Şimşek tarafından gasbedildiğini ve bu sebeple balistik incelemesinin yapılmadığını söyledi.

Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlayan Adalet Nöbeti’nin 679’uncu gününde Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk olan Ferit Şenyaşar, dava ile ilgili ilk olarak şunları şöyledi:

“Bizim davamız siyaset üstü bir dava, insani bir dava ama katliamı yapan AKP’li olduğu için yargı görevini yapmadı. Dört buçuk yıldır bu zulüm devam ediyor.”

Emine Şenyaşar ise Adalet Nöbeti sürecinde 64 yaşında olmasına rağmen gözaltına alındığını anlattı, tutuklu oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

‘FADIL ŞENYAŞAR’A AİT SİLAHI ALIP TESLİM ETMEDİLER’

Aileyle birlikte programda konuşan avukat Bülent Duran, tutuklu olan Fadıl Şenyaşar’a dair yargı sürecini sabote eden şu bilgiyi paylaştı:

“Dükkanda yaralamada Mehmet Şahyıldız’ı öldürmekten ve diğerlerini yaralamaktan adam öldürmeye teşebbüsten dolayı tutuklu. Türk Ceza Kanunu 25. Maddesi açık. Kendinize gerçekleşmesi muhtemel olan haksız saldırıları bertaraf etmeye yönelik hukuka uygunluk halidir.

Fadıl Şenyaşar o dükkana geldiğinde kardeşlerinin 40-50 kişi tarafından darbedildiğini görüyor. Uyarı niteliğinde bir el dükkanın ön tarafında bir el arka tarafında iki el ateş ediyor. Orada önüne geleni sıkıp öldürebilecekken sadece saldırıyı bertaraf etmeye yönelik ateş ediyor ve orada Mehmet Şah Yıldız’a kimin nereden ateş ettiği bile belli değil. Daha sonra Fadıl Şenyaşar darbedilerek oradan uzaklaştırılıyor.

BALİSTİK İNCELEME YAPILAMADI

Fadıl Şenyaşar’ın kafasını 4-5 kişinin darbettiği, maruz kaldığı bir yerde sonra yaralanarak ölüyor kimin, hangi merminindir? Ki Fadıl Şenyaşar’a ait silahı Mehmet Şimşek alıyor ve sonradan gelip teslim de etmiyorlar. Teslim etmeleri durumunda balistik incelemeler yapılacak.”

Emine Şenyaşar devlet içinden kimsenin kendisine taziye iletmediğini sadece eski Şanlıurfa Valisi’nin kendileriyle ilgilendiğini söyledi.

FAKIBABA: BANA TERÖR OLAYI OLARAK ANLATILDI

İddianamede adı geçen ve dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AKP eski milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba programa telefonla bağlandı.

Şu an İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba o güne dair şöyle konuştu:

“Benim o zaman hiç haberim yoktu. Bakan olarak hastaneye geldim Şenyaşar ailesinden ölüm vakası olduğunu bilmiyordum. Bana terör olayı olarak anlatıldı. Ben de terör olayıymış dedim.

‘TERÖR OLAYI OLMADIĞINI GENEL MERKEZE BİLDİRDİM’

Zaman zaman hiç istenmeyen, seçim zamanlarında istenmeyen olayların yaşandığını Urfalı arkadaşlar bilir. Ben bunun terör olayı olmadığını -yineliyorum savcı veya hakim değilim- genel merkeze bildirdim.

Kendi yargılarım ve görüşlerim var. Oraya gitmişim bir video var. Hiç kimsenin Suruç’ta bir tepkisi olmadı. Aynı caddeyi ben iki gün önce dolaşmışım. Ben derhal genel merkezi aradım burada iki aileye de başsağlığı dilemektir dedim. Adalet karar verecektir dedim.”

‘AKP’DEN AYRILMA SEBEBİM’

Genel merkeze iletmekle kalmadım en üste kadar bana göre bunun terör olayı olmadığını anlatmaya çalıştım. Belki de AKP’den ayrılmamın en önemli nedenlerinden bir budur.

İddianamede de adım geçiyor. Doğru gördüklerim neyse ailenin onu söyleyeceğime emin olsun. Kanı suyla yıkamak lazım. Yarın öbür gün bağımsız yargı gelecektir.”

Şenyaşar dosyası katliamdan bir yıl sonra 2019’da hastane ve dükkanda yaşananları ayrı inceleyen iki davaya ayrıldı. Hastane davasının ilk duruşması yarın görülecek.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesinde, genel seçim kampanyası için ilçede çarşı esnafını ziyaret eden AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakın korumaları ile Celal Şenyaşar ve kardeşleri arasında silahlı kavga yaşandı.

Şenyaşar ailesine ait dükkanda yaşanan kavgada Adil Şenyaşar ve milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız vefat etti.

Celal, Ferit, Fadıl Şenyaşar kardeşler ile birlikte milletvekilinin sekiz yakını da yaralandı.

Saldırıyı duyan Emine Şenyaşar ve eşi Hacı Esved Şenyaşar yaralı çocuklarını görmek için hastaneye vardıkları sırada, milletvekilinin akraba ve yakınlarından oluşan Şimşek ailesinin hastaneye saldırması sonucunda, yaralı haldeki Celal ile babası Esved Şenyaşar ateşli silah ve kesici, delici aletler ile öldürüldü. Bir başka hastanede tedavi edilen Fadıl ve Ferit Şenyasar ise saldırıdan şans eseri kurtuldu.

Tedavi süreci devam eden Fadıl Şenyaşar, Mehmet Şah Yıldız’ı öldürmek ve sekiz kişiyi yaralamak suçundan tutuklandı.

Malatya’da iki yıl süren yargılama sonucunda Mehmet Şah Yıldız’ı öldürmek ve sekiz kişiyi yaralamak suçlarından Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay; milletvekilinin kardeşi Enver Yıldız da, Adil Şenyaşar’ı öldürmek suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version