Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şengal Özerk Yönetimi: Devrimci Menal Mêrdin yaşamını yitirdi


HABER MERKEZİ- Şengal Özerk Yönetimi, Şengal’e bağlı Tilezêr kasabasında Türkiye-KDP eliyle gerçekleştirilen bir saldırıda devrimci ve aydın Menal Mêrdin’in yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Şengal Özerk Yönetimi, 43 yıldır devrim mücadelesi veren Menal Mêrdin’in 2 Ocak’ta Şengal’e bağlı Tilezêr kasabasında Türkiye ve KDP ortaklığında bir suikast saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini yaptıkları yazılı açıklama ile duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2 Ocak 2023’te Şengal’in Tilezêr kasabasında Türk devleti ve KDP eliyle hain bir suikast saldırısı sonucunda arkadaşımız Menal Mêrdin şehit düştü. Devrimci ve aydın bir kişilik olan Menal Mêrdin, tüm yaşamını özgürlük mücadelesine adadı. 43 yıllık mücadelesi boyunca Kürdistan ve Ortadoğu’daki bütün inançlar için büyük bir emek sarf etti. 43 yıllık mücadelesinin 20 yılını Türk devletinin zindanlarında geçiren Menal Mêrdin, zulme karşı bir gün bile boyun eğmemiştir. Menal Mêrdin yaşadığımız fermanın ardından yönünü Şengal’e çevirdi. Bilgisi ve tecrübesiyle Êzidi halkına hizmet etti. Yaşanılan fermanın dünya tarafından duyulması için bir kitap çalışması ile ilgileniyordu. Êzidi toplumunu, Şengal Dağlarını ve Êzidilik inancını yakından tanımak istiyordu. Serdeşt’teki bu çalışmalarının ardından yönünü Tilezêr’e çevirdi. Tek amacı Êzidi toplumunun sorunlarını çözmek ve sorunlarına cevap olmaktı. Temel gayesi Êzidi halkının acılarını paylaşmaktı.

Menal Mêrdin 2 Ocak 2023’te Tilezêr’de hain bir saldırıya uğradı. Çalışmalarını sürdürdüğü evde suikast saldırısına uğradı. Bu saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği ve neyi amaçladığı bizler tarafından iyi bilinmektedir. Bu saldırı, Türk MİT’i ve KDP eliyle gerçekleştirilmiştir. Bu hain saldırı planlı bir saldırıdır. Şu bilgiyi de halkımızla paylaşmayı bir görev biliyoruz. Saldırının olduğu saatlerde Türk devletine ait keşif uçakları Tilezêr semalarında uçmaktaydı. Çok açık ve net bir şekilde bu saldırı Türk MİT’i ve KDP eliyle planlandı.

İşgalci Türk devleti ve KDP, halkın Şengal’e dönüşlerini engellemek için sürekli saldırılar düzenliyor. İyi bilinmektedir ki halkın yurtlarına dönüşleri devam ediyor. En son Serdeşt Kampında kalan 100 aile Tilezêr’e geri döndü. Halk nereye geri dönüyorsa Türk devleti oralara saldırmaktadır. Bu saldırıları iyi tanıyoruz. İşgalci Türk devleti, KDP ortaklığıyla başta Süleymaniye olmak üzere Güney Kürdistan’ın birçok yerinde bu tür saldırılar düzenledi. 4 Ekim 2022 tarihinde öncü ve devrimci kadın Nagihan Akarsel, KDP ve MİT eliyle şehit edildi. 23 Aralık 2022 tarihinde ise Paris’te benzer bir saldırı ile Evin Botan, Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl şehit edildi. Menal Mêrdin’e yönelik saldırı da bu saldırıların bir parçasıdır.

KDP ve Türk devletine bir kez daha hatırlatıyoruz ki sizler hiçbir şekilde bizlere diz çöktüremeyeceksiniz. Bu fermanın hesabını sizlerden soracağız. Menal Mêrdin’in şehit edilmesinin hesabını sizlerden soracağız. Êzidi toplumu dostunu da düşmanını da iyi tanıyor. Nasıl ki Êzidi toplumunun dostları Şengal’i sahiplendilerse bizler de kendilerini Êzidilere ve Şengal’e adayan bu dostlarımızı sahipleneceğiz.”

Açıklamanın sonunda saldırıya tepki göstermek amacıyla 5 Ocak (yarın) saat 13.30’da kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version