Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Selena Gomez’in ellerinin tiremesine neden olan lupus hastalığı nedir?

Selena Gomez'in ellerinin tiremesine neden olan lupus hastalığı nedir?


Artı Gerçek – Dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez’in geçen günlerde cilt bakımı rutinini anlattığı videosunda ellerinin çok fazla titremesinin nedenini açıkladı.

TikTok videosunun ardından gündem olan 30 yaşındaki Gomez, duruma açıklık getirdi ve “Lupus tedavisi için kullandığım ilaçlar yüzünden ellerim titriyor” dedi.

@selenagomez

PSA I got most of these products free. I ain’t just rolling like that everywhere. Use any serum to take off make up before washing. It breaks it up nicely. Also use a sponge to wipe eyes to treat eyes delicately when removing make up. K I’m done pretending I know what I’m taking about.

♬ Never Be Me – Miley Cyrus

2014’TE TEŞHİS KONDU

Gomez’e 2014’te lupus teşhisi kondu. Eklem ağrıları ve yorgunluğa sebep olan hastalığını gizlemeyen Gomez, böbrek nakline de ihtiyaç duymuştu.

2017’de o dönemki yakın arkadaşı Francia Raisa organını bağışlamıştı.

EL TİTREMESİ DAHA ÖNCE DE GÜNDEM OLMUŞTU

Gomez, geçen yıl yayımlanan otobiyografik belgeseli My Mind & Me’de (Zihnim ve Ben) “Çok uzun zamandır böyle hissetmemiştim. Sabahları kalktığım gibi ağlamaya başlıyordum çünkü dayanılmaz bir acı çekiyordum” ifadelerini kullanmıştı.

Gomez’in ellerinin titremesi daha önce de dikkat çekmişti. Sunuculuğunu yaptığı yemek programının bir bölümünde, “Kusura bakmayın, ellerim çok güçsüz” demişti.

LUPUS HASTALIĞI NEDİR?

Lupus, halk arasında bilinen ismiyle kelebek hastalığı, vücudunun bağışıklık sisteminin kendi doku ve organlarına saldırdığında ortaya çıkan bir otoimmün hastalıktır. Lupus hastalığının neden olduğu iltihaplanma vücudun akciğerler, beyin, böbrekler, cilt, eklemler, kalp ve kan hücreleri dahil olmak üzere birçok farklı sistemini etkileyebilir.

Lupus hastalığının belirti ve semptomları genellikle diğer rahatsızlıklar ile benzerlik gösterir ve bu nedenle hastalığın teşhis edilmesi zor olabilir. Lupus hastalığının en belirgin belirtisi her iki yanakta açılan bir kelebeğin kanatlarını andıran bir yüz döküntüsüdür ve bir çok lupus vakasında görülür.

Genetik geçişliliği henüz tam olarak anlaşılmamış olsa da, eldeki bilgiler lupus hastalığına ailesel bir yatkınlık olabileceğini destekliyor.

Hastalarda lupus alevlenmeleri; enfeksiyon, belirli ilaçların kullanımı ve hatta güneş ışığı tarafından tetiklenebilir. Henüz lupus hastalığı için kesin bir tedavi yöntemi yoktur ve kullanılan tedavi yöntemleri hastalığın semptomlarını kontrol etmeye odaklanıyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version