Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şehit Gazi sendikasının yöneticisine ‘şantaj’ davası

Şehit Gazi sendikasının yöneticisine ‘şantaj’ davası


Dinçer GÖKÇE


İSTANBUL – Büyükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava dosyasına göre, Nusret Dinç, sosyal medya üzerinden Songül C. isimli kadınla tanıştı. Farklı illerde yaşayan Dinç ile C. zaman zaman, Ankara ve İstanbul’da bir araya geldi.

ELİNDEKİ RESİMLERLE ŞANTAJ YAPTI

Tarafların geçen 8 Temmuz’da, Telegram üzerinde yaptıkları görüşme ise davalık olmalarına neden oldu. Dava dosyasına giren iddianameye göre, anılan görüşmede, Dinç, C., elinde bulunan görüntüleri ailesine göstermekle tehdit etti.

‘ŞANTAJ’ SUÇLAMASI İLE DAVA AÇILDI

Songül C.’nin, benzer ifadeleri içiren yazışmaları soruşturma dosyasına sunması ile birlikte Dinç hakkında ‘şantaj’ suçlaması ile dava açıldı. Söz konusu davanın duruşması mart ayı ortasında görülecek. C.’nin, Dinç’e yönelik yaptığı ‘Cinsel saldırı’ suçlamasına ilişkin savcılık soruşturması ise sürüyor.

Nusret Dinç ​​​​​​

DİNÇ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan, Dinç’in de C. hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturmalar ise sürüyor. Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Nusret Dinç, açıklama yapmayacağını söyledi. Songül C.’nin avukatı ise, Artı Gerçek muhabirinin görüşme talebini yanıtsız bıraktı.

EMNİYET PERSONELİ OLARAK GÖREVDE

Nusret Dinç’in yöneticisi olduğu Şehit Gazi Birlik Sendikası 2018’de kuruldu. Diyarbakır’da, emniyet personeli olarak görev yapan Dinç, bir süredir HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan ailelere yönelik destek açıklamaları ile gündeme gelmişti.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version