Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SASA hisselerine borsa kısıtlaması bir ay uzatıldı

Borsa İstanbul'dan işe alım sınavına davet


Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, SASA Polyester ve Hektaş hisselerinde 1 ay süreyle ‘Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı, Brüt Takas ve Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması’ tedbirleri uygulanacak.

BIST’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, söz konusu tedbirlerin 22 Şubat’a kadar süreceği belirtildi. Açıklamada söz konusu kararın, Gözetim Tedbirleri Yönergesi’nin 5 ve 6’ncı maddelerindeki hükümler çerçevesinde, piyasada gerçekleşen işlemler nedeniyle alındığı belirtildi.

SASA hisseleri cuma kapanışını yüzde 0.17 düşüşle 120,50 liradan ve Hektaş yüzde 0.26 artışla 38,30 liradan tamamladı.

SASA hisselerinin fiyatının son iki yılda 19 kat artması üzerine Borsa yönetimi, 7 Kasım-6 Aralık tarihleri için de benzer karar almıştı.

2015’TE ERDEM HOLDİNG’E SATILMIŞTI

Borsada yüksek dalgalanmalarla gündemde olan SASA, Özdemir Sabancı tarafından Adana’da 1966 yılında kuruldu. Şirket polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerin üretimini yapıyor. Sabancı Holding, şirketi 2015 yılında Erdemoğlu Holding’e sattı. Bünyesinde Nobel, ICI ve Dupont teknolojilerini barındıran Sasa’nın 4 bin 300 çalışanı var. Sasa’nın açıklanan bilançosuna göre, şirketin 9 aylık toplam varlıkları 43.5 milyar TL seviyesinde. Bu rakam, geçen yılın tamamında ise 22.2 milyar TL olmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version