Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saray’ın muhalif medyasının son haberi ve Yusuf Kerim’in anne özlemi

Saray’ın muhalif medyasının son haberi ve Yusuf Kerim’in anne özlemi


Boldmedya’dan Taner Demir’in haberine göre, Türkiye’de muhalif görünümlü medyanın Erdoğan rejimine nasıl hizmet ettiğini her gün yayınlanan haberler ortaya koyuyor. Sözcü gazetesinin dün yayınladığı ‘Mersin’de İŞKUR müdürü F…’den tutuklandı’ başlıklı haberi de nefret suçu işleyen ifadeler taşıyor. Gazete, İŞKUR müdürünün tutuklanma gerekçesi olarak “Örgüt üyelerinin çocuklarını işsiz kalmaması için, örgütün bireylerine iş imkanı yarattığı öğrenildi.” diyerek Erdoğan’ın soykırıma varan Gülen Hareketine yönelik baskılarına çanak tutuyor.

PROPAGANDA REJİMİ YOLUNA DEVAM EDİYOR

15 Temmuz’dan bu yana AKP Hükumeti eliyle Gülen Hareketi mensuplarına yönelik cadı avında ‘muhalif medyanın’ payını elbette tarih yazacak. Hukukun en temel ilkesi ‘masumiyet karinesini’ yaptıkları her ‘F…’ haberinde ayaklar altına alan Sözcü, Cumhuriyet, Halk TV gibi mecralar, Erdoğan’ın adaletsiz rejimine can suyu vermeye devam ederken, muhalefet liderleri de izliyor. Türkiye’nin propaganda rejimi yoluna devam ediyor.

‘AĞAÇ KÖKÜ YESİNLER’ İLE AYNI HABER

AKP İl Başkanı Osman Zabun, Gülen Hareketi ile irtibat ve iltisak gerekçesiyle kamudan atılan 130 binden fazla KHK’lı için ‘ağaç kökü yesinler’ demişti. 2016 yılında sarf edilen bu sözü Saray medyası ballandıra ballandıra sayfalarına ve ekranlara taşıdı. Aynı sözü hiç sorgulamadan haberleştiren ‘muhalifimsi medya’ soruşturma geçiren 2 milyon kişinin ve ailesinin açlığa ve ölüme mahkum edilmesine destek verdi.

NAHİT EMRE’NİN KANI, YUSUF KERİM’İN ANNE ÖZLEMİ

Sözcü, Halk TV, Cumhuriyet bir kez olsun Erdoğan’ın ağızlarına verdiği ‘sihirli sakızı’ tükürüp, sağlıklı düşünmeyi denemedi. Cezaevindeki Gülen Hareketi mensuplarının çocuklarına uygulanan toplumsal tecride yayınlarıyla destek veren muhalif görünümlü medyanın elinde Nahit Emre’nin kanı var. Üniversite öğrencisi Nahit Emre, babası yıllardır hücrede tutulduğu için psikolojisi bozulmuş ve Galata Kulesi’nden atlayarak intihar etmişti. Muhalif medya, son evre kanser hastası Yusuf Kerim’in cezaevindeki annesine özlemini bir kez olsun haber yapmayarak, AKP’lilere vicdansızlık cesareti veriyor.

SARAY’DAKİ MEDYA EKİBİNİ SEVİNDİREN HABER

Saray’daki medya ekibinin sinsi sinsi ellerini ovuşturmasına neden olan son haber Sözcü gazetesinden geldi. Ali Ekber Şen imzalı habere göre Mersin’in Erdemli ilçesinde İŞKUR müdürü olarak görev yapan Mustafa Doğan, yürütülen Gülen Hareketi soruşturmasında tutuklandı. Haberde hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alan bütün unsurlar yer alıyor.

“ÖRGÜT BİREYLERİNİN ÇOCUKLARINA İŞ VEREN İŞKUR MÜDÜRÜ TUTUKLANDI”

Doğan’ın  ByLock kullandığı belirtilirken, bu programın suç delili vasfı taşımadığına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına hiçbir atıf yapılmıyor.  Anayasa Mahkemesi’nin sohbetlere katılmak örgüt üyeliği kabul edilemez kararını görmezden gelen gazete, “Örgütün toplantılarında bulunduğu” ifadesini büyük bir delil gibi sunuyor. Asıl önemlisi ve toplum için tehlikeli olan kısmı ise  şu ifadelerde gizli: “Örgüt üyelerinin çocuklarını işsiz kalmaması için, örgütün bireylerine iş imkanı yarattığı öğrenildi.” Sözcü gazetesi bu ifadelerle, suçu kesinleşmemiş ve cezaevinde tutulanların çocuklarının işsiz kalıp açlıktan ölüme terk edilmesini isteyenlere tam destek sunuyor.

ALTILI MASA’NIN LİDERLERİ ‘YETER BU KADAR ZULÜM’ DEMEDİKÇE

Erdoğan rejiminin toplamsal bir kesimi yok etmesine haberleriyle hizmet eden muhalif medyaya, Türkiye’deki muhalefet partileri ses çıkarmıyor. Altılı Masa’da buluşan 6 partinin lideri bir gün çıkıp, Gülen Hareketine yönelik toplumsal tecride “Yeter bu kadar zulüm” demedikçe, muhalif medya Erdoğan’ın yelkenini şişirmeye devam edecek.  ‘2023 seçimlerinde Erdoğan aday olamaz’ gibi tartışmalarla muhalif kesimlerin gazı alınırken alttan alta Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanmasına katkı vermeye devam edilecek.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version