Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rus vekil Wagner Grubu’nun infaz balyozuyla poz verdi

Rus vekil Wagner Grubu'nun infaz balyozuyla poz verdi


Rusya’da üst düzey bir siyasetçi, Rus paralı asker şirketi Wagner’in geçen yıl gruptan ayrılan bir kişiyi infaz ettiği için “intikam sembolüne” dönüşen balyozla poz verdi.

Kendisini sosyal demokrat ve sosyal muhafazakar olarak tanımlayan ve merkez sol çizgide olduğunu savunan “Adil Rusya-Gerçek İçin” adlı siyasi partinin lideri Sergey Mironov, üzerinde kuru kafalar ve Wagner’in sembolünün bulunduğu balyozla poz vererek hediyesi nedeniyle Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin’e teşekkür etti.

‘NAZİ İDEOLOJİSİNE ÇENTİK ATACAĞIZ’

Rusya Devlet Duması üyesi Mironov sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaşı diğer birçok Rus siyasetçi gibi bir “varoluş mücadelesi” olarak tasvir ederek “Bu kullanışlı bir araç. Onun yardımıyla, ülkemizi yok etmeyi amaçlayan Nazi ideolojisine bir çentik atacağız” ifadelerini kullandı.

Eski bir paraşütçü asker olan Mironov, Wagner’in öncülüğünde Rus güçlerinin Donetsk’teki Soledar kasabasını ele geçirmesinin ardından paralı asker grubunu “kahramanca bir askeri oluşum” diye nitelemişti. Kremlin, Wagner gibi grupların yurtdışında özgürce çalışabileceğini söylerken, özel askeri şirketlerin Rusya içindeki faaliyetleri teknik olarak yasak. Mironov salı günü Wagner’in faaliyetlerinin Rusya içinde yasallaştırılması gerektiğini söylemiş ve partisinin gerekli mevzuatı hazırladığını da duyurmuştu.

YENGENİY NUZHİN BALYOZLA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Wagner’in cepheye sürdüğü bir cinayet hükümlüsü olan ancak Ukrayna’ya teslim olarak taraf değiştirdiğini açıklayan ve takasla Rusya’ya iade edilen Yevgeniy Nuzhin adlı Rus başına balyozla vurularak öldürülmüştü. Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından cinayeti “Bir köpek, köpek gibi öldürülüyor” ifadeleriyle yorumlamış ancak sorumluluğu doğrudan üstlenmemişti. Prigojin ardından herhangi bir kanıt sunmadan Nuzhin’in cinayetinden “dış güçleri” sorumlu tutmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version