Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ronaldo’nun Suudi Arabistan’daki tercümanlığını Afrinli bir Kürt yapıyor

Ronaldo'nun Suudi Arabistan'daki tercümanlığını Afrinli bir Kürt yapıyor


Suudi takımı Al Nassr’a transfer olan Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’nun tercümanı, Afrinli bir Kürt çıktı. Afrin’in Raco ilçesine bağlı Cebliya köyünde 1973’te doğan Mahmud Henan, “Bir Kürt olarak Nassr salonunda Cristiano Ronaldo’nun sözlerini tercüme etmekten ve dünyanın en büyük yıldızını yakından tanımaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

Rudaw’ın haberine göre Henan, Suudi Arabistan’da oynamaya başlayan Ronaldo’ya tercümanlık yapıyor. Spor alanında deneyimi ve Suudi Arabistan futbolu ile güçlü bağları bulunan Henan, Sırpça, Hırvatça, İngilizce, Boşnakça, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Kürtçe biliyor. Henan, 1999’da Al Nassr ile çalışmaya başlamış. 2002 Dünya Kupası elemelerinde Suudi Milli Takımıyla çalışıp, sonrasında Etihad Cidde’ye katılmış. 2007 yılında Al-Nassr’a dönmüş.

Henan’ın hem Al-Nassr ile uzun bir geçmişi, hem de Fransız teknik direktör Rudi Garcia ve tüm oyuncularla güçlü bir ilişkisi olduğu belirtildi. Al-Nassr’da bir zamanlar Beşiktaş forması giyen Talisca ve Aboubakar da oynuyor.

Ronaldo’nun Suudi Arabistan’a transfer olacağını, ilk olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan duyurmuştu.(Kaynak)

* Fotoğraflar Rudaw’dan alınmıştır.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version