– Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk’ın geçen sene ekim ayında Twitter’ı satın almasından sonra uyguladığı tartışmalı politikalar nedeniyle şirketin gelirleri erimeye devam ediyor.
Teknoloji haber sitesi Platformer’ın aktardığı habere göre, şirketin günlük geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında azaldı. Information adlı haber sitesine göre ise üst düzey bir Twitter yöneticisi personele, Twitter’ın en iyi reklamverenlerinden 500’den fazlasının Musk’ın şirketi satın almasından bu yana harcamalarını durdurduğu söylendi.
Reklamlar Twitter’ın ana gelir kaynağıydı. 2021 yılındaki yaklaşık 5 milyarlık gelirin yüzde 90’ınını reklam gelirleri oluşturuyordu. Ancak Tesla ve SpaceX CEO’su Musk’un sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almasının ardından aralarında Audi ve Pfizer’ın da olduğu çok sayıda firma reklam vermeyi durdurmuştu.
Reklamverenlerin geri çekilmesinde, Musk tarafından satın alınmasının ardından platformdaki nefret söylemindeki artışa ayrıca doğrulanmış kullanıcılar için mavi onay işaretinin başarısız bir şekilde yeniden başlatılmasının ardından sitede ortaya çıkan taklit hesaplara ilişkin endişeler yer aldı.
13 MİLYAR DOLARA YAKIN BORCUNU BU AY SONU ÖDEMESİ GEREKİYOR
Son açıklama Financial Times gazetesinin Twitter’ın 13 milyar dolara yakın borç yükünü bu ayın sonunda ödeyeceğini ve Musk’ın bunu ödemek için Tesla’daki hisselerinin çoğunu satmayı ve hatta Twitter’ı iflas koruma (konkordato) kapsamına sokmayı da içeren seçenekleri değerlendirdiğini yazmasının ardından geldi.
Musk geçen yıl aralık ayında Twitter’ın “yılda 3 milyar dolarlık negatif nakit akışı durumu” ile karşı karşıya olduğunu söylemiş, ancak şirketin 5 binden fazla personeli kovması da dahil olmak üzere maliyet düşürme çabalarından sonra şirketin mali durumunun dengeleneceğini savunmuştu. Musk ayrıca geçen ay şirketin “artık iflasa giden hızlı şeritte olmadığını” söylemişti. (DIŞ HABERLER)
Twitter’dan veri sızıntısı nedeniyle beş milyon dolar talep ediliyor
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***