Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Ercan: İstanbul depremini daha çok beklersiniz

Ege'de deprem: Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve İzmir'de hissedildi


Artı Gerçek – Binlerce kişinin öldüğü 17 Ağustos Gölcük depreminden bu yana İstanbul diken üstünde. Birçok deprem uzmanı, İstanbul’da en az 7 büyüklüğünde deprem beklediğini söylüyor.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, bu yöndeki açıklamalara tepki gösterdi.

Ercan, olası İstanbul depremine ilişkin şunları söyledi: “Depremciler! İstanbul Depremini daha çok beklersiniz. Şaşırmayın! Ancak ömrünüz yetmez. ‘Her an büyük deprem olabilir’ diye diye, 24 yıl toplumu korku ortamında yaşatıp, tin(ruh) durumunu bozdunuz….Her an bir türlü gelmedi….Geldiğini de göremeyeceksiniz…”

ŞENGÖR: SON KEZ UYARIYORUM

Gölcük’te geçen 23 Kasım’da 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Celal Şengör, şu uyarıda bulunmuştu: “22 yıl içinde Düzce’de ikinci bir deprem bu. Oysa herkes Düzce’nin gerilimini boşalttığını ve uzunca bir süre ciddi bir deprem olmayacağını düşünüyordu. Öyle olmadığını gördük. Bunun anlamı şu. İstanbul depremi bayağı yakınlaştı. Stres birikimi had safhaya yaklaştı. Bolu Dağı’na doğru da bir deprem bekleyebiliriz. Ama orada 1944 yılında bir deprem oldu. Stres var ama çok büyük bir depreme yol açacak kadar değil. Asıl stres birikimi Batı’ya doğru oldu. Yani Adapazarı, Gölcük ve İstanbul. Bu deprem müthiş kötü bir haberdir. İstanbul’u bir kez daha uyarıyorum. Belki bundan sonra bir kez uyarma fırsatımız dahi olmayabilir.”

ERCAN: MARMARA 1999’DA DEPREMİNİ YAPTI, ARTIK YORGUN

Prof. Dr. Ahmet Ercan şu değerlendirmede bulunmuştu: “Marmara, 1999’da 132 atom bombası gücünde M7,5’luk çok büyük olan depremini yaptı. Artık çok yorgun. Toparlanıp, bir daha yıkıcı deprem yapabilmesi için en az 46 yıl, 75, belki 150 yıl beklemek gerek. Jeoloji yetmez. Fizik, jeofizik, mekanik bilgisi de gerekli.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version