Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polisin sırtından vurarak öldürdüğü KHK’lı polis Sedat Türkmen Adıyaman’da toprağa verildi

Polisin sırtından vurarak öldürdüğü KHK’lı polis Sedat Türkmen Adıyaman’da toprağa verildi


Fotoğraf: Kronos’tan alınmıştır…

Edirne’de polisin ‘dur’ ihtarına uyulmadığı gerekçesiyle açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden KHK’lı polis Sedat Türkmen, memleketi Adıyaman’da toprağa verildi. Sedat Türkmen’in sırtından iki kurşun çıkarıldığı öğrenildi.

Kronos’ta yer alan habere göre Sedat Türkmen’in içinde bulunduğu araç, polis çevirmesini görünce ‘U’ dönüşü yapıyor. Bunun üzerine çevirme yapan polisler hedef gözeterek arabaya kurşun yağdırıyor.

Sedat Türkmen’in cenazesini gören bir arkadaşı, şunları söylüyor: “Yolda polis çevirmesi varmış. Polisleri görünce U dönüşü yapmış. Polis de arkalarından ateş açmış. İki kurşun sırtına isabet etmiş, bir kurşun ölümcül yer olan kalp-akciğer bölgesinden çıkarılmış. Arabayı durdurmak için tekere ateşe edilir. İki kurşun, tekere ateşle olmaz. Milyonda bir ihtimaldir.” diyor.

Sedat Türkmen’in eşi, 10 yıl önce evlendiği hayat arkadaşını göz yaşlarıyla uğurladı. Mezarının başına oturan genç kadın, “Ben senden razıyım. Sen de benden razı ol. Ben hakkımı helal ettim. Sende helal et. İyi ki seni tanıdım.” diyerek göz yaşı döktü.

2013’te evlenen çiftin 7 ile 4 yaşında iki oğulları olduğu öğrenildi.

1988 yılında Adıyaman’da dünyaya gelen Sedat T., 2006 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünü kazandı. Buradan mezun olduktan bir yıl sonra 2011’de polis okulu sınavına giren Sedat Türkmen, Temmuz 2012’de ilk görev yeri olan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

İkinci görev yeri olan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken 15 Temmuz darbe girişi nedeniyle gözaltına alındı. 18 ay Hilvan T Tipi Cezaevi’nde kalan Sedat Türkmen, Ocak 2018’de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version