Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pervin Buldan: Biri kara kış diğeri sonbahar olan iki kutupla bahar gelmez

Pervin Buldan: Biri kara kış diğeri sonbahar olan iki kutupla bahar gelmez


– HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grubu toplantısında konuşuyor.

“Bu ülkeyi elbette ki karanlığa teslim etmek isteyenlere karşı yan yana gelişi gerçekleştirdik. Emek ve Özgürlük ile değiştirmek için söz birliği yaptık. Bu daha başlangıç. Büyüyerek, güçlenerek, daha da çoğalarak geliyoruz. Emek olarak geliyoruz, Özgürlük olarak geliyoruz, yarınların güçlü sözü olarak geliyoruz. Bu birliktelik özgür yarınları birlikte kurma ortaklığıdır. Bu ülkeyi AKP-MHP iktidar karanlığından kurtarma ortaklığıdır.

Büyük finali ve büyük zaferi mutlaka halkımızla buluşturacağız. Özellikle şunu vurgulamak isiyorum: AKP-MHP blogu kapatma davasıyla, Hazine yardımı gaspıyla karamsarlık havası yaratabilmek için çırpınmaktadır. Bu çabalar nafile çabalardır. HDP için de halkımız için de asla belirsizlik ortamı yoktur. Karamsarlığa ve umutsuzluğa yer yoktur. Bizim için sisli bir ortam yoktur, olmayacaktır. HDP’nin gündemini sadece HDP ve halkımız belirler.

Sizi sandıkta yeneceğiz. Nokta.

Asıl belirsizlik AKP-MHP için vardır. Aslında onların da durum nettir. Kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler… Ama söz veriyoruz, onlara biz kaybettireceğiz. Emek ve Özgürlük ittifakı bu düzeni değiştirecek, bu iktidara kaybettirecek.

Talimatlarını verdiğiniz kapatma davasına umut bağlamayın. HDP’siz seçim hayaline kapılmayın. Seçimlerin sürükleyici gücü HDP olacaktır, Emek ve Özgürlük ittifakı olacaktır.

Gidip de gelemeyeceğiniz tarihi ben söyleyeyim: Bu seçimlerin ikinci turu kesinlikle hazirandadır. Hazirandan kaçamayacağınızı özellikle bertmek isterim. Takvimlere çok fazla umut bağlamayın derim. Ya zamanında yapılacak bir seçimde kaybedeceksiniz ya da erkene alacağınız bir takvimde gideceksiniz. Bunlar kaybedecekler. Boşuna fal bakmayı bıraksınlar.

Demirtaş’ı susturacaklarını sanıyorlar. Demirtaş milyonların kendisidir.

Halkın sahiplendiği, umut olarak gördüğü bir siyaseti, tecritle, baskıyla, yasaklarla engelleyemezsiniz.

İktidarın tecrit politikasına hep birlikte karşı çıkalım, hep birlikte itiraz edelim. İtirazlarımızı daha fazla büyütelim ki bu tecrit koşullarını kırarak hukuksuzlukların önüne bir an önce geçelim.

İktidar seçim sürecini ağır siyasi tecrit koşullarında sürdürmek istiyor.

Son günlerde yine Suriye’ye operasyon açıklamalarına sarılmaya başlamalarının nedeni aslında budur.

EYT’liler günlerdir yasal düzenleme beklerken, maaş vermemek için takla atan iktidarın önceliği ise Suriye’ye girmek olmuştur.

Her gün kriz ve çatışma üreten tekçilik sistemini kökten değiştirem iddiası yerine restorasyonla yetinen bir anlayış ülkeyi yine aynı çıkmazlara sürükleyecektir. Mevcut gemi her taraftan su almaktadır. Bir iki yamayla geminin yeni kaptanı olma arzusunun ötesine geçmek istemeyen anlayışla bu gemi kıyıya geçemez. Ülkenin içine sürüklendiği ağır tablo, restorasyonu değil köklü bir demokratik değişimi, yeni bir başlangıcı çağırmaktadır.

Biri karakış diğeri sonbahar olan iki kutupla bahar bu ülkeye gelmez. Baharı getirecek olan HDP’dir. HDP’nin üçüncü yoludur.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version