Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paylan: EYT’lilerin hayalleriyle oynanıyor

Paylan: EYT'lilerin hayalleriyle oynanıyor


Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, HDP grubunun Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yurttaşlara ilişkin kanun teklifi verdiğini söyledi. Teklife göre, “EYT’lilerin miladını 8 Eylül 1999’dan 31 Aralık 1999’a çekilmesi” istendi.

Garo Paylan, Meclis’te yaptığı basın toplantısında önerilerinin gerekçesini şöyle açıkladı:

“99 yılında hem Körfez Depremi oldu hem de Düzce Depremi oldu. Yurttaşlarımız işe girişlerini gecikmeli yaptılar. Bu açıdan EYT’lilerin yürürlük tarihini 31 Aralık 1999’a kadar işe girenler anlamında değiştirmeyi öneriyoruz”

‘EYT’LİNİN HAYALLERİYLE OYNANIYOR’

Paylan, EYT’lilerin emekli maaşlarının ödenmesinin ertelenmesi ile ilgili iktidar tarafından yapılan açıklamaları da eleştirdi:

“İktidar, geçtiğimiz yılın son aylarında EYT meselesini çözeceğiz dedi. Üstelik AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, yılbaşına kadar EYT meselesi çözülecek ve gündemden düşecek dedi. Milyonlarca yurttaşımız SGK kurumlarının önünde kuyruk oldu. Borçlanma yaptı, kredi aldı, borçlandı. Neden? Yılbaşında emekli maaşımı alacağım diye. Ama şu anda milyonlarca EYT’linin hayalleriyle oynanıyor. Milyonlarca EYT’li emekli olmayı bekliyor ama AKP bir gün aralık bir gün ocak bir gün şubat bir gün mart diyor. Yarın nisan, mayıs da diyebilirler.”

EYT’nin ertelenmesini iktidarı seçim malzemesi olarak kullanmak istemesine bağlayan Paylan, “Eğer iktidarı kazanırlarsa zaten milleti üç kuruşa mahkûm ederiz diyorlar. İktidarı kaybedersek de EYT’nin maaş yükünü yeni iktidarın sırtına yükleriz diye bakıyorlar” dedi.

CHP’DE TEKLİF VERMİŞTİ

Geçen hafta CHP’den de aynı teklif Meclis’e sunulmuştu. Partisi tarafından EYT kapsamındaki esnafa 2000 öncesi tescil ve Bağ-Kur borçlanması getiren kanun teklifinin bugün Meclis’e sunulduğunu duyuran Ağbaba, “EYT’yi bir günlük, bir haftalık, bir aylık farkla kaçıranları göz önüne alarak EYT başlangıç tarihi 31 Aralık 1999 olmalıdır” demişti.

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version