Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pasaportlarda harç farkı krizi, tepkilerin ardından son buldu

Pasaportta harç farkı 'sürprizi'


Artı Gerçek – Pasaport harçlarını yüzde 123 zam öncesinde 2022 yılı fiyatlarıyla yatırmaları sonrasında yoğunluk nedeniyle 2023’e randevu almak zorunda kalanların karşılaştığı “ek ücret” krizi son buldu. Sosyal medyadaki tepkilerin ve CİMER’e iletilen şikayetlerin ardından, 2022’de harç yatıranlarından ücret farkı alınmayacağı açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle bu ay randevu alanlardan ücret farkı alınmayacak” dedi. Soylu, bu yönde talimat verdiklerini söyleyerek, “Bu yıl milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart ayından sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak” diye konuştu.

Pasaport defter ve harç ücretlerine yeni yılda yüzde 123 zam gelmiş, birçok kişi ise zamdan etkilenmemek için harçları yeni yıldan önce yatırmıştı. Ancak nüfus müdürlüklerinde oluşan yoğunluk nedeniyle çok sayıda randevu 2023’e kalırken, başvuranlardan pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istenmişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version