Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Papa 16’ncı Benediktus için Vatikan’da cenaze töreni düzenleniyor

Papa 16'ncı Benediktus için Vatikan'da cenaze töreni düzenleniyor


– 2013’te 598 yıl sonra istifa eden ilk Papa olan 16’ıncı Benediktus için Vatikan’da tarihi bir cenaze töreni düzenleniyor. 31 Aralık’ta ölen 16’ıncı Benediktus’un cenazesi, tarihte ilk defa bir Papa’nın selefinin cenazesine katılmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Törene Katolik âleminin mevcut dini lideri Papa Francis’in ve Katolik Kilisesi’nin üst düzey temsilcilerinin yanı sıra on binlerce Katolik de katılıyor.

95 yaşında ölen Emerit Papa 16’ncı Benediktus’un naaşı üç gün boyunca Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda (San Pietro Bazilikası) sergilendikten sonra bugün, ahşap bir tabutla tören için Aziz Petrus Meydanı’na taşındı.

Meydanda binlerce kişinin dualar eşliğindeki katılımıyla düzenlenen törene, yaşlılığı sebebiyle tekerlekli sandalyeyle gelen Papa Francis liderlik etti.

Tekerlekli sandalyeyle törenin düzenlendiği platforma çıkarılan Papa Francis, burada yaptığı konuşmada tüm Katoliklerden Emerit Papa 16’ncı Benediktus’un ruhu için dua etmelerini istedi.

Roma Katolik Kilisesi’ne mensup Kardinallerin de hazır bulunduğu törende, tarihi cenazeyi ölümsüzleştirmek isteyen Kardinallerden bazıları, hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmâl etmedi.

Tarihte ilk defa selefi tarafından defnedilecek olan Papa 16’ncı Benediktus’un cenaze töreniyle ilgili ritüeller merak konusu olmuş, Vatikan ise ‘sade ve ağırbaşlı’ bir şekilde yapılacağını duyurmuştu.

Cenaze törenine İtalya’nın yanı sıra Benediktus’un memleketi Almanya’dan heyetler de katılıyor.

Eski Papa 16’ncı Benediktus’un kişisel sekreteri Başpiskopos Georg Gaenswein, Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’ndaki cenaze töreninde tabutu öperken kameralara yansıdı.

Binlerce kişinin katılımıyla devam eden törende Aziz Petrus Bazilikası’nın üzerine sis çökmesi dikkat çekti.

Törene Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, eşi Elke Budenbender ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz da katılıyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden Roma Katolik Kilisesi’ne mensup din görevlilerinin katıldığı törende, rahibeler de Emerit Papa 16’ncı Benediktus için dua ederken görüntülendi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version