Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

PAK’tan Şenyaşar ailesine destek ziyareti


RIHA – PAK, Adalet Nöbeti’ni 668’inci gününde sürdüren Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu. 

 

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 668’inci gününde sürüyor. Anne Emine Şenyaşar’ın rahatsızlığından dolayı gelmediği nöbeti sürdüren Ferit Şenyaşar’ı Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcıları Vahit Aba ve Nurullah Timur’un da aralarında bulunduğu heyet ziyaret etti. 

 

‘AİLENİN YANINDAYIZ’

 

Ziyarete ilişkin konuşan Aba, PAK olarak ailenin Adalet Nöbeti eylemine destek vermeye geldiklerini söyledi. Mevcut nöbet eyleminin Şenyaşar ailesi şahsında tüm Kürtlerin olduğunu söyleyen Aba, “Adalet istemek bütün Kürtler içindir. Bu devlet 100 yıldır zulüm ve baskı yapmıştır, yaptıkları yanlarına kalmıştır. Şenyaşar ailesi de ‘Bu böyle devam etmez, adalet istiyoruz. Bizi öldürdünüz, adaleti yerine getirin’ diyor. Kürtler için eşitlik ve özgürlük her zaman olmalıdır” dedi. 

 

Nurullah Timur ise, “Kürtler Şenyaşar ailesinin bu adalet arayışının yanındadır. Biz de PAK olarak ailenin adalet arayışının yanında durmaya, destek olmaya geldik. Her zaman da ailenin yanında olacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Ziyaret, aile ile bir müddet tutulan nöbetin ardından son buldu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version