Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da camiye intihar saldırısında ölü sayısı 88’e yükseldi

Pakistan'da camiye intihar saldırısında ölü sayısı 88'e yükseldi


Pakistan’ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde dün polislerin yaşadığı konutların ve çok sayıda resmi kurumun bulunduğu yüksek güvenlikli bölgede bulunan camiye yapılan intihar saldırısında ölü sayısı 88’e yükseldi. İntihar bombacısı öğle namazı sırasında yaklaşık 300 kişinin bulunduğu camide üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmişti.

Pakistan basını ölü sayısının enkaz altından çıkarılanlarla birlikte 88’e yükseldiğini duyururken, Reuters’a konuşan Lady Reading Hastanesi yetkilisi Muhammed Asim 57 kişinin tedavisinin sürdüğünü ve yedi kişinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Saldırıda 150’den fazla kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

ÖLENELRDEN 27’Sİ POLİS

Olay bölgede son yılların en ölümcül saldırısı olarak kayda geçti. Ölenlerden 20’den fazlasının polis olduğu belirtiliyor. Pakistanlı yetkililer ölenlerden 27’sinin polis olduğunu duyurdu. Saldırganın güvenlik kontrollerini nasıl aştığı konusunda soruşturma devam ediyor. Ölen polisler için cenaze töreni yapıldı.

PAKİSTAN TALİBAN’I SORUMLULUĞU REDDETTİ

Pakistan Taliban’ı (Tahrik-i Tuleba-yı Pakistan – TTP) dün bir komutanlarının saldırının arkasında olduklarına yönelik açıklamasının ardından saldırının sorumluluğunu reddettiği bir açıklama yaptı. TTP Sözcüsü Muhammed Horasani örgütün camileri ve dini mekanları bombalamadığını iddia ederek “Bu saldırıyla ilgimiz yok” dedi.

BİR GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve diğer liderler saldırıyı kınayan açıklamalar yapmıştı. Şerif açıklamasında “Teröristler Pakistan’ı savunma görevindekileri hedef alarak korku yaratmak istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Saldırının arkasındakilerin “İslam’la bir ilgileri olmadığını” söyleyen Şerif sözlerini “Tüm ulus terör tehdidine karşı birleşmiş durumda” demişti.

Pakistan Taliban’ı geçen yıl kasım ayında ateşkesi sonlandırdığını açıklamış ve ülkede şiddet olayları yeniden artmıştı. Aralık ayında ülkenin kuzeybatısında bir polis karakoluna yönelik saldırı 33 TTP üyesinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Geçen yıl mart ayında da Peşaver’de Şiilerin gittiği bir camiye saldırı yapılmış, saldırıda 64 kişi ölmüştü. O saldırıyı IŞİD’in Afganistan kolu ya da bilinen adıyla IŞİD-Horasan üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version