Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür dünyanın düşünmek için kullandığı süreyi terör devleti öldürmek için kullanıyor

Özgür dünyanın düşünmek için kullandığı süreyi terör devleti öldürmek için kullanıyor

Serbest Görüş Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Dünya Ekonomik Forumu’na yaptığı konuşmada “Tiranlık demokrasinin önüne geçiyor. Özgür dünyanın düşünmek için kullandığı süreyi terör devleti öldürmek için kullanıyor” ifadelerini kullandı. 

The New York Times’da yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na uzaktan bağlantıyla katıldı. Zelenski, konuşmanın başında dün Ukrayna’nın Kiev bölgesinde bir kreş yakınına helikopterin düştüğü, aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı’nın da bulunduğu en az 18 kişinin yaşamını yitirdiği kaza için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Ukrayna’nın kendini ‘zamanla yarışırken’ bulduğunu söyleyen Zelenski, “Trajediler hayatın önüne geçiyor. Tiranlık demokrasinin önüne geçiyor. Özgür dünyanın düşünmek için kullandığı süreyi terör devleti öldürmek için kullanıyor.” dedi. 

Rusya’nın geçen yılın şubat ayında Ukrayna sınırından tankları sürmesinin saniyeler sürdüğünü ancak Rusya’ya yaptırımlar uygulanmasının günler sürdüğünü belirten Zelenski, “Ukrayna’ya hava savunma sistemi desteği Rusya’nın gelecek füze saldırılarının önüne geçmelidir” dedi.

Zelenski, 24 Şubat’ta Rusya’nın başlattığı işgalden bu yana ülkesindeki durumu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Avrupa Parlamentosu, G20 gibi pek çok uluslararası gruba anlattı. 

Davos’ta Ukrayna adına ilk olarak Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska konuştu. Zelenska’dan sonra Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da bir konuşma yaptı. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version