Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Oosterwolde adım adım Fenerbahçe’ye

Oosterwolde adım adım Fenerbahçe'ye

Fenerbahçe’nin ara transfer döneminin ilk gününde Adana Demirspor’un milli oyuncusu Samet Akaydın’ı kadrosuna katmasının ardından Jayden Oosterwolde ile de anlaşma sağladığı öğrenildi.

Teknik direktör Jorge Jesus’un çok istediği sol bek takviyesi için birçok isimle temas kuruldu. Son karar Oosterwolde oldu. Ancak Parma, kolay ikna olmadı. Oyuncuyla kısa sürede el sıkışılmasına rağmen kulüpler arasındaki pazarlıklar haftalarca sürdü.

Uzun süreli bekleyişin ardından sonunda müjdeli haber geldi. Fenerbahçe ile Parma, 7 milyon euro bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağladı. İtalyan ekibi ayrıca, sonraki satıştan yüzde 20 pay alacak.

Önce kontrolden geçirilecek

Fanatik’in haberine göre, Fenerbahçe ile Parma, son prosedürleri halletmek üzere. Hollandalı yıldızın bugün ya da yarın İstanbul’da olması bekleniyor. 21 yaşındaki oyuncu, ilk olarak detaylı sağlık kontrolünden geçirilecek. Oosterwolde, muayenede sorun çıkmaması halinde kendisini 4,5 yıllığına Sarı-Lacivertli renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak ve ara transfer döneminde Fenerbahçe’nin ikinci bombası olacak.

Southampton da ilgilenmişti

Parma’nın, Fenerbahçe ile pazarlıklara 10 milyon eurodan başlayıp uzun süre indirime gitmemesinin sebebi ortaya çıktı. Buna göre, Premier Lig ekibi Southampton’ın da Oosterwolde için devreye girdiği öğrenildi.

Ancak kırmızı-beyazlıların teklif yapmadığı, oyuncunun durumuyla ilgili araştırmalarda bulunduğu kaydedildi. Parma, İngiltere’den teklif geleceği umuduyla Fenerbahçe ile pazarlıklara yüksekten başladı. Ancak Southampton’ın ilgisi somut bir adıma dönüşmeyince, İtalyan ekibinin inadı kırıldı ve her konuda anlaşma sağlandı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version