Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nebati’den EYT açıklaması: Ödemeler yakında

Nebati: EYT'de kıdem tazminatı çalışanın hesabına yatırılacak


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, ‘2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı’nda yaptığı konuşmada, parlak bir ekonomi performansı sergilediklerini öne sürdü. “Türkiye borsa performansıyla gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden olumlu ayrıştı” diyen Nebati, kendisinden önceki bakanların yaptığı gibi bu yıl kişi başı gelirin 12 bin doların üzerine çıkacağını öne sürdü.

Yıl sonu itibarıyla merkezi yönetim bütçe gelirlerinin 2 trilyon 802 milyar TL, vergi gelirlerinin ise 2 trilyon 353 milyar TL olduğunu belirten Nebati, Orta Vadeli Program’da (OVP) öngörülen bütçe gelir tahminini aştıklarını söyledi.

Darphane Altın Sertifikası’nın ilgi gördüğünü anlatan Nebati, 10 tonluk ikinci altın sertifikası ihracına bugün çıkacaklarını duyurdu.

2023 hedeflerine ilişkin olarak yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen, üretkenlik odaklı vergi politikaları vaadinde bulunan Nebati, ‘1 Milyon İstihdam Projesi’ni de yineledi.

Nebati, Togg’a yönelik kamu alım garantisini de hayata geçireceklerini ifade etti.

5 BİN 500 LİRA ÖVGÜSÜ

Asgari ücret 8 bin 500 lirayken, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liraya çıkarılmış olmasından övgüyle bahseden Nebati, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde ilk maaşın hangi ay yatırılacağına ilişkinse ‘yakında’ demekle yetindi. Nebati “Yakında EYT ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri tamamlayacağız. EYT’de ödemeler yakında başlayacak” ifadesini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version