Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Naci Görür’den deprem açıklaması: Dirençli kentler konusunda ısrarlı olunmalı

Naci Görür'den deprem açıklaması: Dirençli kentler konusunda ısrarlı olunmalı


Artı Gerçek – Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin 15,82 kilometre açığında, Midilli Adası yakınlarında bugün saat 10.38’de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok ilde hissedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmadığı açıklandı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Girit Adası açıklarında da gece saat 02.00’de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatarak, şu uyarıda bulundu:

“Bu bölgede dünkü deprem nedeniyle, deprem işinin ciddiye alınmasını, yerel yönetimlerin İRAP çalışmalarına önem vermesi gerektiğini söylemiş ve uyarmıştım. Bugün de daha büyük bir deprem oldu. Yarın ne olacağını bilemeyiz, artık deprem dirençli kentler konusunda ısrarlı olunmalı.”

Prof. Dr. Görür, Girit depremine ilişkinse şu değerlendirmede bulunmuştu: “Midilli Adası’nın kuzey kısmında Edremit Körfezine yakın kesimlerinde 4,2 deprem oldu. Bu alanlar Körfez’de etkin olan Edremit Fay Zonu ve onunla bağlantılı fay sistemi içerisinde. Biliyorsunuz, Edremit Fay zonu KAF’ın güney kolunun bir parçası. Burada depremler bir süredir devam ediyor. İlgililer uyanık olmalı. İRAP çalışmaları ciddiye alınıp yapılmalı.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version