Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meral Danış Beştaş ve Özgür Özel’den Bahçeli’ye ‘erken seçim’ yanıtı

Meral Danış Beştaş ve Özgür Özel’den Bahçeli'ye 'erken seçim' yanıtı


Seda TAŞKIN


ANKARA – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü Meclis grup toplantısında mayıs ayında erken seçim çağrısı yapması, Ankara kulislerini hareketlendirdi. ’e konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Seçim bugün olsa hazırız” yanıtını verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yen, seçim kanununun 6 Nisan’da yürürlüğe girecek olmasını hatırlatarak, “6 Nisan’dan sonrası için alınacak bir kararda yokuz” dedi.

‘ANAYAMIZDA SEÇİMLERİN NASIL ERKENE ÇEKİLECEĞİ ÇOK AÇIKTIR”

Özel, Bahçeli’nin bugün yaptığı açıklamadan seçimlerin mayıs ayına alınmak istendiğinin anlaşıldığını belirterek, “Bahçeli, uzlaşarak seçim tarihi belirleme çağrısı yapmaktadır. Anayasamızda ve mevzuatımızda seçimlerin nasıl erkene çekileceği çok açıktır” dedi.

‘6 NİSAN’DAN ÖNCE OLUMLU OY KULLANIRIZ’

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iktidarın ve küçük ortağının hatalar yaptığını, yanlış kararlar aldığını ve seçimlerin erkene alınması gerektiğini bir süredir ısrarla söylüyoruz” diyen Özel, 6 Nisan’dan önce yapılması kaydıyla seçimlerin erkene alınması kararına olumlu oy kullanacaklarının altını çizdi.

Özel şöyle devam etti:

“Ancak 6 Nisan’dan sonra yapılması öngörülen seçimlerin bir siyaset mühendisliği anlamına geleceğini ve erken seçim kategorisinde sayılamayacağını değerlendiriyoruz. 6 Nisan’dan sonrası için alınacak bir kararda yokuz. Biz bu düşüncemizi, geçen yıl iki partiyle birlikte diğer partilerle istişare etmeden kendi çıkarlarına uygun biçimde Seçim Kanunu’nda değişiklik getirdikleri zamanda söylemiştik.”

BAHÇELİ NE DEDİ?

Bahçeli, bugün yaptığı konuşmada bir yandan ‘uzlaşma’ çağrısı yapmış, bir yandan da sandık için mayıs ayını işaret etmişti. MHP lideri, “Gazi Meclisimiz, konuşarak, uzlaşarak, anlaşarak hem birlikte Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Uzlaşarak Türkiye’mizi birlikte seçime taşıyalım” demişti.

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version