Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Menderes’in idamını fotoğraflayan İsmail Şenyüz öldü

Menderes'in idamını fotoğraflayan İsmail Şenyüz öldü


Artı Gerçek – 27 Mayıs 1960 darbesinde idam edilen dönemin başbakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Adnan Menderes’in son fotoğraflarını birini çeken dönemin Ordu Foto Film Merkezi Amiri, emekli astsubay İsmail Şenyüz öldü. Menderes’i 17 Eylül 1961’de idama götürülürken fotoğraflayan Şenyüz’ün, dün akşam bir aydır tedavi gördüğü Etlik Şehir Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle öldüğü belirtildi.

Şenyüz’ün cenazesi bugün Ahmet Efendi Camii’nden kaldırılırken, törene ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şenyüz, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İsmail Şenyüz, 17 Eylül 2021’de Adnan Menderes’in fotoğraflarını çekmesiyle ilgili verdiği röportajında, “Menderes asıldıktan sonra dönerken çektiğim fotoğraf karesi gözümün önünden gitmedi. 15-20 gün uyuyamadığımı hatırlıyorum” demişti.

ADNAN MENDERES KİMDİR?

1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinde bulunan Adnan Menderes, aynı tarihler arasında kurucuları arasında yer aldığı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığını da yürüttü.

17 Eylül 1961’de idam edilen Menderes, Türkiye siyasi tarihine idam edilen ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak geçti. 1990’da Türkiye Büyük Millet Meclisi çıkardığı yasayla, Menderes ve onunla beraber idam edilen Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’ya itibarlarını iade etti. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version