Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Memur ve emekli maaş zammı yarın netleşiyor

Memur ve emekli maaş zammı yarın netleşiyor


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini yarın sabah saat 10.00’da açıklayacak. Böylece, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek olan 6 aylık enflasyon farkı da belli olacak.

Temmuz ile kasım aylarını kapsayan beş aylık dönemdeki enflasyon farkına ve toplu sözleşmeden kaynaklı rakama göre memur ve memur emeklilerinin zam oranı şu an yüzde 15,11. Beş aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ise yüzde 14,04’ü bulmuş durumda. Bu oranların üzerine yarın açıklanacak olan aralık ayı enflasyon farkı da eklenecek. Hükümetten gelen açıklamalara göre oluşan yüzdelik zammın yanısıra refah payı da gündemde.

ENFLASYON BEKLENTİSİ

AA Finans’ın 14 ekonomistin katılımıyla yaptığı aralık enflasyonu beklenti anketine göre, aralık ayı için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,61, buna göre de yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 66,59 olarak açıklandı.

Reuters’ın 12 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) gıda, konut ve ev eşyası kalemleri öncülüğünde aralıkta aylık yüzde 2,7 artması yıllık olarak ise baz etkisiyle yüzde 84,39’dan yüzde 66,8’e düşmesi bekleniyor.

EK ZAM TALEBİ

Öte yandan toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili olan Memur-Sen heyeti geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkı artı yüzdelik artışın yanısıra ek bir zammın yapılmasının zorunluluk olduğunu söyledi. Yalçın, şu açıklamada bulundu: “Bunu bir kez daha ifade ettik ve temel beklentimizi ortaya koyduk. Bu nasıl yapılabilir konusunda, memurlar için zam yapmanın bir çok seçeneği var. Siz bunu taban aylığa yaparsınız, seyyanen zam yaparsınız, oran olarak yüzdelik zam yaparsınız, bir kısmını oran bir kısmını seyyanen yaparsınız. Onun için kamu görevlilerinin bordrolarında çeşitli kalemler var. Yeter ki bu anlamda ek zam yapılması konusundaki karar verilmiş ve çalışanların beklentileri görülmüş olsun.” (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version