Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan ‘ek zam’ talebi

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’dan ‘ek zam’ talebi


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek ‘ek zam’ olmalıdır’ dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayı enflasyon oranını yüzde 1,18, yıllık enflasyon oranını ise yüzde 64,27 olarak duyurmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Yalçın, “Enflasyon farkı yüzde 7,84 ve kamu görevlileri/emeklilerinin maaş/ücretlerine yüzde 8 toplu sözleşme artışıyla beraber yansıyacak oran, yüzde 16,47 olarak belli oldu” ifadelerini kullandı.

Yalçın’ın açıklaması şu şekilde:

“Haklı beklentilere cevap verecek şekilde asgari ücrete yapılan artış, sabit gelirlinin korunması yönünde gösterilen iradenin önemli bir yansımasıdır. Asgari ücrete oran/tutar bazında yapılan tarihi artışı gerekçe kılan piyasa gerçekleri, kamu görevlilerimiz için de geçerlidir. 2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek ‘ek zam’ olmalıdır. Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla, yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak ‘ek zam’, kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır.”

2-2022 yılında küresel ekonomik krizin yansımasıyla oluşan enflasyonist durumdan kamu görevlilerimizi korumak için maaş/ücretlere toplamda %87 artış yapılmış, Gelir V.muaf., Sözleşmeliye kadro ve Ek Gösterge düzenlemesi gibi çalışma hayatına yönelik birçok önemli adım atılmıştır.

— Ali YALÇIN (@_aliyalcin_) January 3, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version