Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Memphis’de Tyre Nichols’ün ölümünden sorumlu ‘Akrep Timi’ lağvedildi

Memphis'de Tyre Nichols'ün ölümünden sorumlu 'Akrep Timi' lağvedildi


– ABD’nin Memphis kentinde 29 yaşındaki siyah genç Tyre Nichols’ı annesine evine giderken yolda durdurup dakikalarca döverek ölümüne yol açan beş siyah polisin bağlı olduğu ‘Akrep Timi’ (Scorpion) lağvedildi. Açılımı ‘Mahallelerimizde barışı yeniden sağlamak için sokak suçları operasyonu’ anlamına gelen 50 kişilik tim, 2021’den bu yana belirli bölgelerde ‘çetelerle mücadele etmek’ amacıyla faaliyet yürütüyordu.

Memphis Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, “Timin kalıcı olarak devre dışı bırakılmasının herkesin çıkarına” olduğu belirtildi. Açıklamada, “Birkaç kişinin iğrenç eylemleri ‘Akrep’ unvanına bir gölge düşürürken, Memphis Emniyet Müdürlüğü olarak, bu olaydan etkilenen herkesin iyileşme sürecinde proaktif adımlar atmamız zorunludur” denildi.

Nichols’ün ailesi, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Tyre Nichols’ün ölümünün ardından alınan kararı “hem uygun hem de orantılı” diye niteledi. Avukatlar ayrıca, alınan kararın “Tüm Mephis vatandaşları için makul ve adil bir karar olduğunun” altını çizdi.

GÖRÜNTÜLER CUMA AKŞAMI YAYINLANMIŞTI

Annesinin evine giderken polisler tarafından durdurularak dakikalarca darbedilen Tyre Nichols’e saldıran polislerin vücut kamerası görüntüleri cuma günü kamuoyuyla paylaşılmıştı. Dört farklı polis kamerasının ve çevredeki bir güvenlik kamerasının birleşiminden oluşan görüntülerde, polislerin Tyre Nichols’u dakikalarca yumrukladığı, tekmelediği, copladığı, biber gazı sıktığı ve elektroşok tabancasıyla elektrik verdiği görülüyor. Ayrıca ambulansın 20 dakika boyunca olay yerine gitmediği de ortaya çıktı.

DÖRT POLİS KEFALETLE SERBEST

Olayda yer alan ve bir hafta önce iç soruşturma sonucunda emniyet teşkilatından kovulan beş siyah polis, Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Desmond Mills Jr, Emmitt Martin III ve Justin Smith’e ikinci derece cinayetin de aralarında olduğu bir dizi suçlama yöneltilmişti. Polislerden dördü kefaletle serbest bırakıldı ancak yargı süreci devam edecek. Bununla beraber, görüntülerde Nichols’un darbedildiği sırada olay yerinde beşten fazla polis olduğu görülüyor. Diğer polisler hakkında bir suçlama getirilip getirilmeyeceği ise henüz belli değil. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version