Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meksika’da cezaevi isyanı: 24 mahkum firar etti, 14 ölü

Meksika'da cezaevi isyanı: 24 mahkum firar etti, 14 ölü


– Meksika’nın kuzeyindeki Chihuahua eyaletine bağlı Juarez kentinde bulunan bir cezaevinde uyuşturucu kartellerinin gerçekleştirdiği saldırı ve cezaevinde çıkan isyan sonucunda 24 mahkum firar ederken, 10 gardiyan ve dört mahkum öldü.

ZIRHLI ARAÇLARLA SALDIRDILAR

Polis yetkilileri, yerel saatle sabah 07.00 sularında zırhlı araçlarla cezaevine gelen saldırganların gardiyanlara ateş açtığını belirtti. Cezaevi yönetimi, cezaevi içinde başlayan firar girişimi sebebiyle çıkan çatışmada ise 13 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan dördü hastanede tedavi altına alındı.

Chihuahua Savcılığı, ordu ve ulusal muhafızların müdahalesi sonucunda, cezaevindeki durumun kontrol altına alındığını ve olayla ilgili beş kişinin gözaltına alındığını belirtti.

FİRARDAN ÖNCE YAŞANAN ÇATIŞMALAR DA SORUŞTURULUYOR

Firardan dakikalar önce, silahlı kişilerin yakındaki bir sokakta polise ateş açtığı ve dört kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan bir araba kovalamacasının yaşandığı açıklandı. Şehrin bir başka bölgesinde yaşanan silahlı çatışmada iki sürücünün öldüğü açıklandı. Yetkililer, olayların arasında bağlantı olup olmadığına dair soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

JUAREZ KENTİ KARTEL SAVAŞLARIYLA BİLİNİYOR

ABD sınırında bulunan Juarez kenti, son on yılda binlerce insanın ölümüne sebep olan uyuşturucu kartelleri savaşlarına sahne oluyor. Kentteki cezaevi daha önce benzer firar girişimleriyle adını duyurmuştu. Son olarak ağustos ayında cezaevi içindeki benzer bir ayaklanma sokaklara taşmış, olay 11 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version