Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahpus polis şefi Saygılı’nın babasının cenazesine katılmasına izin verilmedi

Mahpus polis şefi Saygılı’nın babasının cenazesine katılmasına izin verilmedi


17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gerçekleştirdiği için tutuklanan eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın kanser olan babası vefat etti. 8 yıldır cezaevinde tutulan Saygılı’ya babasının cenazesine katılmasına izin verilmedi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 83 yaşındaki Rasim Saygılı’nın geçtiğimiz Cumartesi günü vefat ettiği öğrenildi.

17/25 Aralık tarihi yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında 4 bakan ve üç oğlu ile üst düzey bürokratlara İstanbul Savcılığı talimatıyla operasyon düzenleyen Yakup Saygılı’nın babası Rasim Saygılı bir süre önce üzüntüden akciğer kanseri olmuştu.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüttüğü için ertesi gün görevden alınan ve ardından meslekten ihraç edilen İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı 4 Eylül 2014’te tutuklanmıştı.

Saygılı, yolsuzluk operasyonundan sonra görevden alınarak tutuklandı ve devleti yıkmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edildi. Saygılı ile ilgili verilen karar bölge adliye mahkemesi tarafından onandı. Saygılı’nın dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version