Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürt göçmenleri kaçıran firari çete lideri yakalandı

Kürt göçmenleri kaçıran firari çete lideri yakalandı


İngiltere’de en az 1,900 Kürt göçmeni Balkanlar üzerinden kaçak yollardan Almanya, Fransa ve İngiltere’ye sokmakla suçlanıp gıyabında sekiz yıl hapis cezası verilen Tarık Namık yakalandı. İnsan kaçakçısı şebekenin lideri olan Namık’ın Manchester’da yakalandığı açıklandı.

İngiltere’nin Oldham kentinde yaşayan 45 yaşındaki Tarık Namık ve dört kişi hakkında, 9 Aralık 2022’de Manchester’da görülen bir duruşmada sekiz yıl hapis cezası verilmişti. İlk olarak 2017 yılında soruşturma konusu olan Namık, İran ve Iraklı göçmenleri kamyonların arka kasalarında İngiltere’ye kaçırmakla suçlanıyordu.

Ancak daha önceden suçlamaları kabul etmesine rağmen Manchester’daki duruşmaya katılmamış, cezası gıyabında verilirken hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İngiltere Ulusal Suç Ajansı’ndan (NCA) yapılan açıklamaya göre Namık, cuma günü İstanbul’dan bindiği bir uçakla Manchester havalimanına inmesi sonrasında yakalandı.

Namık’ın pazartesi günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor. NCA yetkilisi Richard Harrison, The Guardian gazetesine açıklamasında “Namık, kendisi gelir elde ederken zor durumdaki göçmenleri riske atan bir suç örgütünün insan kaçakçısı lideriydi” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version