Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuran kursunda istismar davasında sanıkların tahliye talebi reddedildi

Kuran kursunda istismar davasında sanıkların tahliye talebi reddedildi


Artı Gerçek- Erzurum’daki yatılı kuran kursunda çocuklara şiddet uyguladığı ve istismar ettiği suçlamasıyla yargılanan kurs yöneticisi ve yurt hizmetlisinin yargılandığı duruşmada mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına, psikolog ve bazı tanıkların dinlenmesine karar verdi.

DHA’da yer alan habere göre, yönetici Nuhi Karababa ve hizmetli Uğur Göngör’ün 14 çocuğa işkence suçundan Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Karababa ve Göngör ile mağdur aileleri ve taraf avukatları katıldı. Sanıklar Güngör ile Karababa çocuklar ve ailelerin verdiği ifadelerinin çelişkili olduğunu savunarak üzerine atılı olan suçlamaları kabul etmeyip tahliyelerini talep etti.

ÇOCUĞUN AİLESİ SUÇ DUYUSUNDA BULUNMUŞTU

Palandöken ilçesindeki Hacı Bahattin Evgi Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda kalan M.K., ailesine yurtta belletmen olarak görev yapan Hakan Aslankafa’nın kendisini tehdit edip, istismarda bulunduğunu söyledmişti. Bunun üzerine aile, 2 Aralık 2021’de Aslankafa hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan polis ekipleri, Hakan Aslankafa’yı gözaltına almıştı. Pedagog eşliğinde M.K.’nin ifadesine başvurulmuş, emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddeden Aslankafa, bir gün sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

14 ÇOCUĞA İŞKENCE, 7 ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR

Aslankafa hakkında yedi çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 13 çocuğa da işkence ve eziyet ettiği gerekçesiyle 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.. Soruşturma kapsamında ayrıca kurs müdürü Nuhi Karababa ve hizmetli Uğur Güngör hakkında da 14 çocuğa işkence suçundan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Hakan Aslankafa, 31 Mayıs 2022’de cinsel istismar suçlamasıyla 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada 119,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak karar, çocukların duruşma salonunda dinlenmediği, eksik tanık dinlendiği ve sanığa verilen cezanın fazla olduğu gerekçesiyle istinaf mahkemesince bozulmuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version