Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis: HDP’nin aday havuzu netleşti

HDP'den bloke kararına karşı kampanya: Hazinemiz halkımızdır


Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “Üzerinde uzlaşı sağladığımız bir aday belirlemeye prensip olarak karar verdik” açıklaması yapan Emek ve Demokrasi İttifakı’nın aday havuzunun netleşmeye başladığı öne sürüldü. İttifak bileşenlerinden HDP’nin olası adaylar listesinde, sadece siyasetçiler değil, aydın, yazar, akademisyen ve sanatçıların da yer aldığı belirtiliyor.

TAYİP TEMEL ‘HAVUZ VAR’ DEMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, 9 Ocak günü gazeteci İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, “Adayımız kişi olarak netleşmiş değil. Bir havuz var. Bu havuz isimlerden oluşuyor. Türkiye toplumunun tümünün uzlaşabileceği isimler çıkabilir. Gültan hanım, bu havuzda önemli bir isimdir ancak netleşmiş değil” demişti. EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adayını şubat başında netleştireceğini açıklamıştı.

‘YÜZ YÜZE GÖRÜŞME’ İDDİASI

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Özgür Paksoy’un HDP parti kaynaklarına dayandırdığı habere göreyse, havuzda birçok isim toplandı. Partinin oluşturduğu bir komisyonun, listede adı geçenlerle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

KIŞANAK, TUNCEL, FİNCANCI…

Habere göre, HDP’nin isim listesindeki siyasetçilerin başında, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın da yer alan partilerin eş genel başkanları, başkanları ve eş sözcüleri ile tutuklu DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yazar Zülfü Livaneli, siyasetçi Aylin Kotil, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Amed Milletvekili Garo Paylan geliyor.

LİVANELİ VE KOTİL REDDETTİ

Zülfü Livaneli ve Aylin Kotil ise adaylık ihtimalini reddetti. Gazete Duvar’a konuşan Livaneli, “Ben siyasetin dışındayım, kitap yazıyorum” dedi. Kotil “Milletvekili dahi olmayacağım” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version