Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kolombiya’daki 4,9 ton kokainin iddianamesi: Sarallar tehdit etmiş

Kolombiya’daki 4,9 ton kokainin iddianamesi: Sarallar tehdit etmiş


Artı Gerçek – Kolombiya Buenaventure Limanı’nda 9 Haziran 2020’de gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 4,9 ton kokainin adresinin İstanbul olduğu açıklandı. Bunun üzerine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 11 Ocak 2022 tarihinde yapılan operasyonda 15 kişiyi yakalandı. Bunların 14’ü tutuklandı. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında ise tutuklu sanık kalmadı.

Kolombiya’da yakalanan 4,9 ton kokainin Türkiye’deki alıcısının Murat Karabaş olduğu iddia edildi detaylı soruşturmaya rağmen kokainin büyük patronu meçhul kaldı. Kısa Dalga’da Cengiz Erdinç’in haberinde, iddianamedeki bilgilere yer verildi. İddianame, Karabaş’ın üç yıl öncesine uzanan organize suç ve narkotik kayıtları bulunduğunu, iki kez vurulduğunu, üç ayrı ihbara rağmen ticarete devam ettiğini, konteynerlerinin defalarca arandığını ve her defasında soruşturmadan kurtulduğunu gösteriyor.

SARALLAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi’nin 26 Eylül 2018 günü aldığı istihbaratta Münir N.’nin Kolombiya’dan gemiyle kokain getirdiği, ihracatın Murat Karabaş’a ait MK Kimyevi Maddeler şirketi tarafından yapıldığı bildiriliyor, iki konteynerin numarası veriliyordu. Aynı gün polis iki konteynerin mührünü açıp aradı. Biri deri, diğeri soya yağı yüklü konteynerlerde kokain bulunamadı. Alınan numuneler üzerinden yapılan laboratuvar incelemesinden de bir şey çıkmadı.

Murat Karabaş, 24 Ekim 2017 günü Florya’da Akvaryum Wolking Cafe’de dövüldüğü için şikayet dilekçesi vermiş, beş ay sonra 10 Mart 2018 günü Reşat U. tarafından Bahçelievler’de ayağından vurulmuştu. Karabaş, üç hafta sonra 5 Nisan 2018 günü Organize Suçlar Şubesi’ne gidip detaylı ifade vermiş ve Sarallar tarafından tehdit edildiğini anlatmıştı.

Murat Karabaş’a göre 2017 yılı başında Tamer U. ve Mehmet P. ile 500 bin dolarlık cep telefonu getirmek için anlaşmış ancak para da telefon da gelmediği için iş yarım kalmıştı. Ancak her iki isim de 300 bin dolar zarar ettiklerini söyleyerek bu parayı Karabaş’tan istemeye başladı. Konu Sarallar’dan Fatih İ.’ye gitti ve meblağ 400 bin dolara ulaştı. Karabaş sıkıştırılıyor, savcıya gideceğini söyleyince Fatih İ.’den gelen mesajlarda “Seni narkotiğe verecekler, Soytaşlarla uyuşturucu işi yapıyor memur maaşıyla” ve “Amin semtimizin güzide insanı, eroin sokup kaçakçılık yapan, gümrükten mal çalıp sokan, kokain taciri, polisle savcıyı kullanıp tehdit eden, namazı umreyi dümen için kullanan Fetöcü dostum seni gördüğümde iki çift lafım var” gibi ibareler yer alıyordu. Karabaş 150 bin dolar ve 250 bin dolarlık iki senedi zorla imzaladığını anlattı.

KOLOMBİYALI KİMYAGERLERİN GİRİŞ ÇIKIŞLARI

Murat Karabaş, Kolombiya’dan kauçuk, soya yağı ve deri içeren ihracat yapıyor gibi görünüyordu. Ancak Europol’dan 17 Haziran 2020’de Narkotik Daire Başkanlığı’na gelen bilgide Karabaş’ın sevkıyatları ve karteller için kokaini dönüştüren Kolombiyalı kimyagerlerin adı yer alıyordu.

Gerçekten de Karabaş’ın Kolombiya’dan gelen konteynerleriyle, kimyagerlerin Türkiye’ye geliş gidişleri çakışıyordu.

Narkotik Şube’ye ilk ihbar gelmeden hemen önce, 18 Eylül’de MK Kimyevi Maddeler şirketinin Kolombiya’dan 10,9 ve 17 tonluk iki partisi çıkmış, 10 Ekim 2018 günü Europol’un Kolombiyalı kimyagerlerden olduğunu söylediği Onorio A.P. Türkiye’ye girmiş, 18 ve 26 Ekim’de konteynerler Türkiye’ye varmış, Abello P. 18 Kasım 2018 günü Türkiye’den çıkmıştı.

31 Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelen partilerin hemen ardından 12 Ağustos’ta kimyager olduğu ileri sürülen üç Kolombiyalı Jose Rodrigo B.L. Ruper C.M. ve Jose Armando B.C. İspanya’dan gelip İstanbul’daki yeni havalimanına indi. 5 Eylül 2019’da bir konteyner daha geldi. Kolombiyalılardan ikisi 8 Ekim 2019’da, Jose Rodrigo B.L. 26 Ekim’de Türkiye’den ayrıldı.

KOKAİNİN ELE GEÇRİLİŞİ

1 Ocak 202’de ve 1 Şubat’ta MK Kimyevi Maddeler’e teslim edilmek üzere iki parti daha yola çıktı. İkinci parti 51 ton granül kauçuk içeren iki konteynerlik partiydi. Kolombiyalı Jose Rodrigo Beltran L. 1 Şubat 2020 günü bir kez daha İstanbul’a indi. Aynı gün 51 ton granül kauçuk yüklü iki konteyner Villacicencio’dan yola çıktı ve 1 Nisan’da Buenaventura’ya vardı. Konteynerler AP Moller adlı Singapur bandıralı gemiye yüklenecek, buradan Panama’da MV Laura Maersk gemisine aktarılacak ve İstanbul Ambarlı’ya gelecekti.

3 Nisan 2020 günü Buenaventura’da polis tarafından yapılan aramada narkotik köpeği Dora tepki verdi, ancak kokaine rastlanmadı. İki konteynerdeki 30 kiloluk 1733 çuval içinden alınan numuneler Cali’ye laboratuvara gönderildi.

Kartel yakalandığını haber almıştı, 5 Mayıs 2020 günü Murat Karabaş Bakırköy Siyavuşpaşa’da aracının içindeyken bacağından vuruldu. Karabaş Reşat U.’dan şüphelendiğini söylese de polise göre saldırganlar Vasfi Can U. ve Soytaşların akrabası Abdullah G. İdi. 24 Mayıs’ta Beltran L. ve üç Kolombiyalı İstanbul Havalimanı’ndan Bogota’ya uçarak Türkiye’yi terk etti. 3 Haziran 2020’de Cali’deki laboratuvar granül kauçuğa yedirilmiş kokaini tespit etti. Alınan örneklemin bütüne uyarlanmasıyla 51,9 ton granül kauçuk içinde 4 bin 928 kilogram kokain olduğu tespit edildi. Ve 9 Haziran’da Kolombiya polisi bilinen o açıklamayı yaptı.

YAZININ TAMAMI

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version