Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu: ‘Cam tavanı’ kadınlarla birlikte paramparça edeceğiz

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul'a kayyım uyarısı: Cehennemin kapılarını açarlar


Artı Gerçek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul Sözleşmesi sadece bir başlangıç. Çok kapsamlı reform listemiz var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaşım yaparak, kadın konusundaki düzenlemelerini açıkladı. İstanbul Sözleşmesi’nin bir başlangıç olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Çok kapsamlı reform listemiz var” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

CAM TAVAN NEDİR?

“Cam tavan” ifadesindeki “cam” metaforu, kadınların hiyerarşik basamaklarda yükselirken, önlerine çıkan engellerin görünmezliği ile ilgilidir. Bir başka tanıma göre Cam Tavan Ayrımcılığı, kadınların “sadece kadın oldukları için” üst yönetim kadrolarına, örneğin ülke liderliklerine, şirket yöneticiliği pozisyonlarına, akademik kurumların en üst birimlerine ve benzeri liderlik pozisyonlarına erişememelerine verilen isimdir. Bu sorun, Dünya’nın her ülkesinde, farklı şekillerde ve şiddetlerde tezahür etmektedir.

Cam tavan kavramının temelinde, belirli kişi ve gruplara karşı toplumda görülen önyargılar/ayrımcılık (özellikle de ırkçılık ve cinsiyetçilik) bulunmaktadır. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version