Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu: Ayrım yapmadan her kadına hakkını teslim edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Ayrım yapmadan her kadına hakkını teslim edeceğiz


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için gittiği Denizli’de, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Denizlili kadınlarla buluştu.

Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP’li ilçe belediye başkanları da katıldı.

‘ÇOCUĞU ÖLÜME TERK EDEBİLİR MİYİZ?

ANKA’da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, kadınlara Aile Destekleri Sigortası’nı anlattı. Sosyal devlet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, SMA hastası çocuklara ilişkin şunları dedi:

, “İlaç çok pahalı. Anneler alamıyor. Sağlık Bakanlığı, SGK vermiyor. Onu da kaldıracağım. Ne demek ya pahalıdır diye çocuğu ölüme terk edebilir miyiz? Hangi anne evladını ölüme terk edebilir. Kampanyalar açıyorlar, ilacı almak için. Kampanyalar bu işin çözümü değildir. Sosyal devlettir bu işin çözümü.”

Kendisinden önce konuşan kadınların sözlerine atıf yapan Kılıçdaroğlu, diyabet hastası çocuklarla ilgili de şu sözlerle iktidarı eleştirdi:

“Bir anne söyledi. Şekeri ölçmek için çocuğun parmağını günde en az bir iki sefer toplu iğne ile kesiyorsunuz ve kan alıp tahlil ediyorsunuz. Yazık değil mi? Şimdi sensörler var. Şekeri ölçüyor. Ee bu pahalı. Sen sarayda oturuyorsun. Vazgeç saraydan bu sensörü alalım. Bu çocukların parmağına iğne batırılmasın.”

Konuşmasının devamında Aile Destekleri Sigortası’nı anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Aile Destekleri Sigortası… Duyan var mı? Çoğunuz duymamışsınız. Bizim kabahatimiz. Aile Destekleri Sigortası şu; geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelere devletin yardım etmesi demektir. Öyle makarna dağıtarak değil.

‘KADININ ADINA BANKA HESABI AÇILACAK’

Kadının adına banka hesabı açılacak, her ay düzenli memur, işçi, emekli gibi kadın gidecek aylığını çekecek. Çoluk, çocuğunun rızkını sağlayacak. Dikkatinizi çekerim erkeğin değil kadının banka hesabına yatıracağız. Çünkü evin ihtiyacını en iyi bilen kadındır. Bunu yapacağız. Bunu yaptığımız zaman hiçbir aile, ya bu devlet bana bakmıyor demeyecek. Devletin gücünü her kadın bir şekliyle hissetmiş olacak. Aile Destekleri Sigortası, 1971 yılında uygulamaya girmesi gereken bir sigorta dalıydı.

‘HER KADINA HAKKINI VERECEĞİZ’

Yıl 2023 hala bu sigorta dalı uygulamaya girmedi. Nedeni, oy kaygısıyla. Ben de şunu söylüyorum. Aile Destekleri Sigortası’ndan yararlanan her kadın oy versin veya vermesin sosyal devlet onun fakirliğini gidermek zorundadır. Sosyal devlet onun bu toplumda onurluca yaşamasını sağlamak zorundadır. Fakirlik onun kaderi değildir. Zengin fakir ayrımı yapmadan her kadına hakkını teslim edeceğiz. Bunu yapacağım. Emin olmanızı isterim.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version