Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KESK, TÜİK verilerini protesto etti


İSTANBUL–  Açıklanan TÜİK verilerinin “sahte” olduğunu belirterek protesto eylemi yapan KESK, tüm kamu emekçileri ve emeklileri omuz omuza mücadele etmeye çağırdı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini Beşiktaş’ta bulunan TÜİK binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. “TÜİK’in sahte verileri maaşlarımızı eritiyor” pankartının açıldığı açıklamada “Tükendik, sendikalar el ele genel greve” dövizi taşındı. “TÜİK şaşırma sayıları aşırma” , “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” , “TÜİK şaşırmış maaşımı şaşırmış” , “Yandaş sendikaya hayır” sloganlarının atıldığı açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve çok sayıda sendikalı destek verdi.

Basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev okudu.

‘GERÇEK ENFLASYONU PERDELEME’

TÜİK’in açıkladığı rakamlarının iktidarın gerçek enflasyonu perdeleme politikası olduğunu belirten Özev, bu nedenle iktidarın milyonlarca işçinin maaşını düşük gösterdiğini söyledi. Özev devamla, “Dolayısıyla iktidarın ‘enflasyonu düşürdük’ açıklamalarının, Cumhurbaşkanı’nın sahte TÜİK rakamlarının üzerine birkaç puan koymaktan ibaret ‘müjdesini’ hiçbir karşılığı yoktur. Çünkü ne yazık ki tüm halk TÜİK rakamlarının yalan, yoksulluğun gerçek olduğunu onlarca acı tecrübe ile öğrenmiştir. Yıllardır emeği ile geçim mücadelesi verenler başta olmak üzere halkın %99’u olarak TÜİK’in her verisinin sahte olduğunu biliyoruz. Gittikçe artan hayat pahalılığını iliklerimize kadar yaşamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘OMUZ OMUZA VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

İnsanca bir yaşam için ücret mücadelesi vurgusu yapan Özev, maaşların yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması gerektiğini belirterek, “KESK olarak, iktidarlardan icazet beklemek yerine her zaman olduğu gibi insanca yaşamaya yetecek ücret için ‘Hak verilmez, mücadele ile alınır’ şiarı ile tüm yurtta alanlarda olacağız. Tüm kamu emekçilerini ve emeklileri bugünün acil talebi olan en az asgari ücret artışı talebine olduğu kadar en temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version