Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karaköy’deki katlı otoparkın yıkımı hızlandı

Karaköy’deki katlı otoparkın yıkımı hızlandı


Osman ÇAKLI


İSTANBUL – Karaköy’de 46 yıl önce hizmet vermeye başlayan yedi katlı otoparkın yıkımı resmi olarak altı gündür sürüyor. İstanbul’un ilk katlı otoparkının yıkımının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) alanda “Kent Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı” projesini hayata geçirecek.

DIŞ YÜZEYİN YIKIMI NEREDEYSE BİTTİ

Artı Gerçek, yıkım çalışmalarının altıncı gününde bölgenin son durumunu görüntüledi. Otoparkın dış yüzeyinin neredeyse tamamının yıkıldığı, kolonların ortaya çıktığı görülüyor. Mühendislerin ölçümler yaparak sürdürdüğü çalışma, iş makinelerinin yıkımıyla devam ediyor.

GEREKÇE OALRAK ‘DEPREM RİSKİ’ DENMİŞTİ

Altı gün önce yıkımın startını veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projeyle birlikte bölgede turist sayısının artacağına işaret etmişti. İmamoğlu yedi bin metrekarelik meydana kavuşacak alanda kültür sanat faaliyetlerinin yapılacağını da sözlerine eklemişti.

Ekrem İmamoğlu, katlı otoparkın olduğu alanda yaşam alanı olarak güçlendirilmesi gerektiğine dair analizler yaptırdıklarını söylemişti. Deprem riski için de yapılan analizlerden bahseden İmamoğlu, “Karaköy’deki otoparkın deprem analizini yaptırdığımızda, sıkıntılı bir yapı olduğunu tespit ettik” demişti.

GELENEKSEL TATLICILAR ARTIK HİZMET VEREMEYECEK

Kent hafızası için önemli noktalardan biri olan otoparkın altında geleneksel tatlıcılar bulunuyordu. Yıkım kararıyla birlikte kapanan işletmelerin bir kısmı yeni yerlerine taşındığını duyurdu. Bir kısmı ise tamamen kepenk indirerek faaliyetlerini sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version