Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karaca iddiaları yalanladı: Bana gelen para olmadı

Karaca iddiaları yalanladı: Bana gelen para olmadı


Artı Gerçek – Sedat Peker’in rüşvet iddialarında ismi geçen AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasında olduğu eşi Ünsal Ban ve yakın çevresi hakkındaki Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporun’da adı geçen eski Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve AKP MKYK üyeliği ile yerel yönetimler başkan yardımcısı Korkmaz Karaca hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Raporda, Ban’ın ‘gizli kasası’ olduğu öne sürülen şoförü Ahmet Karakaş, Korkmaz Karaca’ya 1 milyon 917 bin lira gönderdiği iddiası yer almıştı. Karaca hakkındaki iddiaları yalanlayarak, “Benim tüm ticari faaliyetlerim yasal ve belgeli. Açıklanabilir. Haram yemedik. Benim vermeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık, başım dik. Benim hesabıma gelen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

DW Türkçe’nin ulaştığı Karaca, kendisinin hiçbir zaman Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapmadığını, işadamı olduğunu ileri sürdü. Ünsal Ban’ı çok iyi tanıdığını dile getiren Karaca, herhangi bir alışverişi veya ticari ilişkisi olmadığını da belirterek iddilarlala ilgi suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtti. Sineren ise söz konusu iddiaları doğruladı.

Peker iddialarının devamında Taşkesenlioğlu’nun eşi Ban’ın çektiğini belirttiği bir videoyu da paylaştı. Videoda Zehra Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçakla “İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz” diye bağırdığı görülüyordu. Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker’in iddialarını kabul etti. Ancak videoyu kendisinin göndermediğini söyledi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasında olduğu eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine Ban, 29 Ağustos 2022 tarihinde Muğla’nın Milas ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi Zehra Taşkesenlioğlu’na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ban’ın tutuklanmasından 2 gün sonra “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” iddiasıyla yeni bir soruşturma başlattı. Ban’ın şoförü ve iki çocuğu da şüpheli olarak yer aldığı dosyaya MASAK raporu girdi. Raporda; Ünsal Ban’ın şoförü Ahmet Karakaş’ın ve Ban’ın iki çocuğunun hesapları ve mal varlıkları incelendi. Ünsal Ban’ın aylık gelirinin 100 bin TL olduğu, Ban’ın şoförü Karakaş’ın ise aylık gelirinin 30 bin ve 40 bin TL olduğunun tespit edildiği raporda Ban’ın hesaplarına yatırılan paraların ya da Ban tarafından başka kişilere gönderilen paraların iki şüphelinin gelirleriyle örtüşmediği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version