Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kanada, Suriye’deki IŞİD kamplarından 23 vatandaşını geri alacak

Kanada, Suriye'deki IŞİD kamplarından 23 vatandaşını geri alacak


Kanada, Suriye’nin kuzeydoğusunda Suriyeli Kürt güçlerinin kontrolü altındaki IŞİD’lilerin ailelerinin kaldığı kamplarda gözaltında tutulan 23 vatandaşını ülkeye geri alacağını duyurdu. Grupta altı kadın, 13 bebek ve dört erkek bulunuyor. Ayrıca İngiltere- Kanada çifte vatandaşı Jack Letts’in de ülkesine iade edilmesine karar verilen kişiler arasında olduğu açıklandı.

KANADA YARGISININ KARARININ ARDINDAN GELDİ

Bu şu ana kadar Kanada’nın IŞİD’lilerin ailelerinin kaldığı Suriye’deki kamplardan yapacağı en yüksek sayıda iade olacak. Kanada Dışişleri Bakanlığı cuma günü altı Kanadalı kadın ve 13 bebeğin ülkelerine geri gönderilmesi kararını açıklamıştı. Ardından Kanada yargısı, Suriye’de gözaltına alınanların akrabaların Kanada hükümetini mahkemeye vererek, bu kişilerin Kanada’ya girmelerini engellemenin anayasal haklarını ihlal edeceğini savunmasının ardından dört Kanada vatandaşı erkeğin daha “mümkün olan en kısa zamanda” bu kamplardan ülkelerine iadesine karar verdi. Kanada son dört yılda Suriye’deki bu kamplardan çok az sayıda kadın ve çocuğun ülkelerine iade edilmesini onaylamıştı.

Suriye’de IŞİD üyelerinin ailelerinin tutulduğu bu kamplardan Almanya, Fransa, İspanya ve Hollanda’da vatandaşlarını daha önce geri almıştı. Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine muhalif İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Suriye’deki bu kamplarda çoğu çocuk 42 bin yabancı ülke vatandaşı bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version