Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaftancıoğu: İnsanlar farklılıklarını artık zenginlik olarak görüp, kardeşçe yaşamak istiyor

Kaftancıoğu: İnsanlar farklılıklarını artık zenginlik olarak görüp, kardeşçe yaşamak istiyor


CHP Hamburg Birliği, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi” başlıklı bir panel düzenledi. Panelde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul seçimlerinin mimarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Kapı kapı gezdiklerini belirten Kaftancıoğlu, “bu ülkede yaşayan 86 milyon insan; farklılıklarını artık zenginlik olarak görüp kavga etmeden, kardeşçe yaşamak istiyor” dedi.

ANKA’nın aktardığı haberde önümüzdeki seçimler yeniden inşa seçimi olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Önümüzdeki seçimler; iktidar değişikliğinden ziyade, yüzüncü yılına yaklaştığımız cumhuriyetimizin gelecek yüzyılını kurtarma seçimleri vizyon değiştirme, vizyon geliştirme ve bu topraklarda demokrasiyi yerleştirme hangi siyasi iktidar bundan sonra gelirse gelsin bir daha bu topraklarda böyle karanlık dönemlerin yaşanmasını önleme seçimidir. Yani sadece bugünü kurtarma değil, hep beraber geleceği kurmak, yeniden inşa etme ve hep birlikte kurtarma seçimleridir.”

‘OTORİTER BİR YÖNETİMİ, DEMOKRASİ YOLUYLA GÖNDERECEĞİZ’

“3 milyon 250 bine yakın haneye girebildik” diyen Kaftancıoğlu, “Kapılar artık yüzümüze çarpılmıyorsa, kapıyı açan kişi iktidardaki bir partinin yöneticisi olmasına rağmen buyurun içeri girin, kahve içelim diyorsa. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz?” diye sorarak şunları söyledi:

“Yüzüncü yıla gelirken bu ülke ve bu ülkenin insanları bu ülkede yaşayan 86 milyon insan; farklılıklarını artık zenginlik olarak görüp kavga etmeden, kardeşçe yaşamak istiyor. Vatandaşa saygıyı ve samimi bir şekilde özgüvenini anlattığınızda Türkiye’de, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada belki de bir ilki başaracak sizlerin de sayesinde. Otoriter bir yönetimi, demokrasi yoluyla göndereceğiz. O nedenledir ki bana on yıla yakın ceza verip siyasi yasaklı hale getiriyorlar. O nedenledir ki 16 milyon İstanbulluya hizmet eden belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ceza vererek siyasi yasaklı hale getirmek istiyorlar.”

‘İSTANBUL SEÇİMİNİN MİMARI KILIÇDAROĞLU’DUR’

İstanbul seçimlerini hatırlatan Kaftancıoğlu son olarak şunları söyledi:

“Siyasetçiler genelde başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler. Bu bir alışkanlık oldu. İstanbul seçimlerinin mimarı, tüm Türkiye’de sadece İstanbul değil inanılmaz bir strateji ve kararlılıkla süreci ilk günden kurgulayan hatta ilk günden değil 10 yıl öncesinden planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. O hak teslimini yapmak zorundayım. Biz Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun bu söylediğim sürecinde inanarak gereken katkıyı hep birlikte sizin de sayenizde verebildiysek ne mutlu.”(HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version