Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadirov: Kuran yakan bir din teröristini asla affetmem

Kadirov: Kuran yakan bir din teröristini asla affetmem


Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan’ın lideri Ramazan Kadirov, Danimarka ve İsveç’te Kuran yakma eylemlerini düzenleyen aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan için ‘din teröristi’ dedi.

Kadirov, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu tür eylemlere izin veren yetkililere bir sorum var. Bunun bir provokasyon olduğunu ve ardından duyarlı Müslümanların adil tepkisinin geleceğini çok iyi bildiğiniz halde neden yine de buna izin veriyorsunuz?” diyerek İsveç hükümetini eleştirdi.

‘CEZALANDIRILDIĞINDA SUÇLUSU SİZSİNİZ’

“O zaman provokatör cezalandırıldığında bunun suçlusunun, her defasında vatandaşların karşısında kendinizi haklı çıkarmaya çalıştığınız “İslami terör” değil siz olduğunu unutmayın” diyerek Paludan’ı tehdit eden Kadirov, “Kuduz olan köpeği teröristler değil sıhhiyeciler vurur” ifadelerini kullandı.

Kadirov, “Danimarkalı p*ç dünkü eylemi bana adamış. Bana karşı yapılan birçok şeyi affederim ama bir din teröristinin bu eylemini asla affetmem, tıpkı dünya genelindeki bir buçuk milyar Müslümanın affetmeyeceği gibi” diye kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Danimarkalı-İsveçli aşırı sağcı Rasmus Paludan, dün Rusya’nın Danimarka Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Paludan, eylemi Çeçenistan, lideri Ramazan Kadırov ve ona “terörist” diyen Çeçen asıllı İsveçli UFC dövüşçüsü Hamzat Çimayev yüzünden yaktığını belirterek, “Nasıl davranacaklarını öğrenselerdi, Rus elçiliği önünde Kuran yakmaya gerek kalmazdı” demişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version