Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadıköy’de kaldırım ‘özgürlüğü’: Skuter, kurye motor, dükkan önü eşyalar kaldırılıyor

Kadıköy'de kaldırım 'özgürlüğü': Skuter, kurye motor, dükkan önü eşyalar kaldırılıyor


Artı Gerçek – Büyükşehirlerde gelişigüzel park edilen skuterler ve motosikletler nedeniyle kaldırımlarda yürümek gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Kadıköy’de ise 1 Şubat’tan itibaren bu araçların kaldırımlara park edilmesine izin verilmeyecek.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Twitter hesabından paylaştığı video mesajda, “Yayalar için kaldırımları özgürleştirmek adına çıktığımız yolda alacağımız tedbirler skuterlerle sınırlı kalmayacak. 1 Şubat’tan itibaren kurye motorları, işletme önü her türlü mal/eşya vebenzeri engellere yönelik iyileştirmeler de çok yakında hayata geçecek” dedi.

KALDIRIMLARDAN TOPLANACAK

Bu kapsamda elektrikli skuter firmalarının temsilcileriyle 23 Ocak’ta toplantı yaptıklarını hatırlatan Odabaşı, şu açıklamayı yaptı:

“1 Şubat Çarşamba gününden itibaren kaldırımlara park ederek yayaların yürümesini engelleyen kurye firmaları, işletmeler ya da özel kişilere ait motosikletlerin kaldırımlar üzerinde park yapmalarına asla müsamaha gösterilmeyecektir.

Aynı şekilde bakkal, büfe, manav, market ya da benzeri işletmelerin, yayaların yürümesini engelleyecek şekilde kaldırımlara konan her türlü eşya, araç ve gereçleri; gerekli düzenlemeleri yapmaları için bu işletmelere tanıdığımız süre olan 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren ekiplerimiz tarafından kaldırımlardan toplanacaktır.”

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version