Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Japon hükümetinden ‘Büyük Tokyo Bölgesi’nden taşınanlara maddi yardım

Japon hükümetinden 'Büyük Tokyo Bölgesi'nden taşınanlara maddi yardım


Japonya hükümeti ülkenin diğer bölgelerindeki nüfus azalışını önlemek üzere Tokyo Metropolitan Bölgesi’nden (Büyük Tokyo Bölgesi) taşınma kararı alan ailelere maddi yardım yapacağını açıkladı. Alınan karara göre hükümet, Tokyo Metropolitan Bölgesi’nden taşınacak ailelere çocuk başına 1 milyon Yen (yaklaşık 144 bin Türk lirası) yardım yapacak ve uygulama nisan ayında başlayacak.

Daha önce aynı amaçla yapılan maddi yardım 300 bin Yen tutarındaydı. Yetkililer, teklif edilen cömert meblağlarla ile hem bölge dışındaki diğer kentleri canlandırma hem de yaklaşık 35 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük metropolü olan Tokyo’daki kamusal alan ve kamu hizmetleri üzerindeki baskıyı hafifletmeyi umuyor.

DİĞER BÖLGELERİN AZALAN VE YAŞLANAN NÜFUSU ENDİŞE YARATIYOR

Tokyo Metropolitan Bölgesi, başkent Tokyo ile Çiba, Kanagawa ve Saitama prefektörlüklerinin birleşiminden oluşuyor. Tokyo’nun nüfusu ilk kez geçen yıl düşmesine rağmen – kısmen koronavirüs pandemisine atfedilen bir eğilim – politikacılar, şehrin nüfus yoğunluğunu azaltmak için daha fazla şey yapılması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle de halkı nüfusu yaşlanan, azalan ve gençlerin Tokyo, Osaka ve diğer büyük şehirlere göç etmesinden etkilenen bölgelere taşınmaya teşvik ediyor. Resmi haber ajansı Kyodo’ya göre maddi yardımdan yararlanmak isteyen ailelerin Büyük Tokyo Bölgesi’nin dışına taşınması gerekiyor. Ancak bölge sınırlarındaki dağlık bölgelere de taşınmaları halinde yardımdan yararlanabilecekler. Yaklaşık 1300 belediyenin programa katıldığı da belirtildi.

EN AZ BEŞ YIL YENİ EVLERİNDE YAŞAMALARI GEREKİYOR

Ancak Tokyo Metropolitan Bölgesi’nden taşınacak ailelerin maddi yardımı almaları için bazı şartlara uymaları da gerekiyor. Buna göre yeni evlerinde en az beş yıl yaşamaları ve haneden bir kişinin çalışıyor olması veya yeni bir iş kurmayı planlaması gerekiyor. Beş yıl geçmeden ayrılanlar parayı iade etmek zorunda kalacak. Yapılacak yardımın yarısını merkezi hükümet diğer yarısını da yerel belediyeler karşılayacak. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version