Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti’den SADAT reklamına tepki: Asla kabul edilebilir değil, arka planı araştırılmalı

İYİ Parti'den SADAT reklamına tepki: Asla kabul edilebilir değil, arka planı araştırılmalı


– CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de katıldığı program sırasında, geçen sene seçim güvenliğine dikkat çekmek için kapısına dayandığı SADAT’ın reklamının verilmesine İYİ Parti’den de tepki geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Bunun detaylarının, arka planının mutlaka araştırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Zorlu, SADAT reklamı hakkında “Seçim güvenliği, gerçekten ülkemizin şu anda en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi. Daha önce gerek referandumda gerek seçimlerde bununla ilgili birçok acı tecrübemiz malum” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Böyle bir şey asla kabul edilebilir değil. Bunun detaylarının, arka planının mutlaka araştırılması gerektiğini düşünüyoruz.”

‘BAŞÖRTÜSÜ KOMİSYON’NDAKİ ÇALIŞMALARA KATILACAĞIZ’

Zorlu, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifi ile ilgili siyasi partiler arasındaki görüşmelerle ilgili soruya yanıtında ise “Bu konuyla ilgili komisyondaki çalışmalara katılacağız” dedi. İYİ Parti Sözcüsü, “Ancak burada, tüm vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını dikkate alan, bütün kesimleri katkı vermeye çağırabilecek, bütün vatandaşlarımızı kuşatan bir anlayışı değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Zorlu, “Bunun bir an önce vatandaşlarımızın gündeminden düşmesi gerektiğine inanıyoruz. Makul çoğunluğun kabul edeceği bir çerçeveyle düzenlemenin yapılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Bu anlamda katkı vereceğiz. Kendi teklimizle hazırladığımız bir öneri; eğer iktidar gerçekten çözmek istiyorsa, burada bir siyaset mühendisliği yoksa dikkate almasını öneririz” dedi.

‘DEVLET İLE HÜKÜMET ARASINDAKİ DENGE KAYBEDİLDİ’

Zorlu, Muğla Valiliği’nin sosyal medya hesabında AKP mitingine ilişkin video yayınlamasını da eleştirerek “Bu sistem değişikliğiyle daha önce devletin temsilcisi olan vali, cumhurbaşkanının temsilcisi haline getirildi” dedi. Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

“Mitingde AKP bayrakları… Bir siyasi parti propagandası… Sayın Genel Başkan’ımızın en başından bu yana bu sistemi ucube sistem olarak değerlendirip üzerine gittiğimiz detaylardan birisi de budur. Bu sistemde devlet ve hükümet arasındaki denge kaybedilmiş, bugünden itibaren kamu kurumlarında çalışan neredeyse bütün personelimiz bu dengesizliğe mahkum edilmek zorunda bırakılmıştır. Genel Başkan’ımızın Giresun ziyaretinde bir öğretmenimiz şehre giriş esnasında ona çiçek takdim etti diye soruşturma açıldı, görev yeri değiştirildi.

‘PARTİLİ BİR VALİ Mİ İSTENİYOR?’

Kamu personeline açık ya da örtülü şekilde bu mitinglere katılım yönünde baskı yapılmaktadır. Bu sistem değişikliğiyle daha önce devletin temsilcisi olan vali, cumhurbaşkanının temsilcisi haline getirildi. Kararname yoluyla valilerin görev süresinin cumhurbaşkanının görev süresine uygun olması gerektiği, bire bir aynı olması gerektiği belirlendi. Artık partili cumhurbaşkanının temsilcisi olan partili bir vali mi isteniyor? Temel soru bu. Herkesin bunun üzerine gitmesi gerekiyor.”

‘TBMM’DE SORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ’

Zorlu, sözlerine şöyle devam etti: “Başka bir detay var, o detay unutulmuş. İl İdaresi Kanunu’nda, ‘Vali, ilde cumhurbaşkanın temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır’ ifadesi yer alıyor. Ek olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabii olan valiler de tıpkı diğer kamu görevlileri gibi siyasi partilere üye olamazlar, parti görevlerinde yer alamazlar. Biz İYİ Parti olarak, bugün TBMM’de hem bir soru önergesi vereceğiz hem de bu hafta içerisinde kapsamlı olarak cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında, bu sistemin her bir vatandaşımızın eşitlik ilkesine dayalı olarak hayatını sürdürmesini zorlaştıran, yakında imkansız haline getirecek bu yönetim sistemiyle ilgili bir tartışma iklimini de açmak üzere araştırma önergemizi vermiş olacağız.” (ANKA)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version