Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Anayasaya dair kırmızı çizgilerimiz var, mesela ilk 4 madde

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Anayasaya dair kırmızı çizgilerimiz var, mesela ilk 4 madde


İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yeni Anayasa çalışmaları üzerine İYİ Parti’nin ‘kırmızı çizgisinin’ ne olduğunu açıkladı.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’e konuşan Zorlu, “Bizim, anayasaya ilişkin kırmızı çizgilerimiz var. Mesela ilk dört madde ve onun ruhunun korunması. Bu konu tartışmaya kapalıdır bizim için” dedi.

Zorlu, “İYİ Parti’nin durduğu yer neresi?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“Türk siyasetinde uzun zamandır tartışılan konulardan biri merkez sağ kavramıdır. Zira 90’lı yılların sonuyla birlikte ANAP ve DYP’nin erimesi, 2002’de bu sahayı doldurma iddiasında olan AKP’yi iktidara taşıdı. Ancak 20 yıllık siyasi iktidarın aşındırdığı pek çok kavramdan biri de yine merkez sağ kavramı oldu. Kendi pragmatik pozisyonuna uygun şekilde bunu da tanzim etme ve topluma da bunu benimsetme çabasındaydı. Çünkü bürokratik elitizme ve oligarşik düzene karşı çıkarak kısa sürede büyüyen AKP, zamanla kendi elitlerinin ve oligarşisinin toplum gerçeklerinden koptuğu bir siyaset simgesi haline geldi. Dindarlık, muhafazakarlık ve son olarak milliyetçilik üzerinden geliştirilen siyaset mühendisliğine rağmen merkez sağ kavramını da bu harmoni içerisinde tekelinde tutabilmeyi amaçladığını görüyoruz. Ta ki İyi Parti’ye kadar…” (Kaynak)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version