Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İtalyan oyuncu Gina Lollobrigida 95 yaşında öldü

İtalyan oyuncu Gina Lollobrigida 95 yaşında öldü


– 1950’lerden itibaren rol aldığı filmlerle adını duyuran ünlü İtalyan film yıldızı Gina Lollobrigida 95 yaşında öldü. 4 Temmuz 1927’de Roma’nın doğusundaki dağlık bölgede bulunan Subiaco’da dünyaya gelen Lollobrigida, Notre Dame’ın Kamburu ve Güzel Ama Tehlikeli gibi pek çok filmde rol aldıktan sonra pek çok kişi tarafından ‘dünyanın en güzel kadını’ diye anılıyordu.

Kariyeri boyunca Avrupa ve ABD sinemasından pek çok ünlü isimle aynı seti paylaşan Lollobirigada’nın birlikte rol aldığı isimler arasında Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson ve Errol Flynn gibi isimler bulunuyordu.

FIDEL CASTRO İLE RÖPORTAJ YAPMIŞTI

Oyunculuk kariyeri 1960’ların sonuna doğru düşüşe geçen Lollobrigida, fotoğrafçılığa yöneldi ve 1970’lerde Paul Newman, Salvador Dali, Henry Kissinger, Audrey Hepburn ve Ella Fitzgerald gibi isimleri fotoğrafladı. Komünist Küba’nın lideri Fidel Castro ile özel röportaj yapma fırsatı da yakalayan Lo Lollo lakaplı Gina Lollobrigida’nın çalışmaları daha sonra Italia Mia (Benim İtalyam) başlığıyla yayımlandı.

AB KARŞITI PARTİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI

Fotoğrafçılık kariyerinin yanı sıra heykeltıraşlık da yapan Lollobirigada, son olarak eylül ayında İtalya’daki parlamento seçimlerinde Avrupa Birliği’ne ve İtalya’nın euro bölgesine entegrasyonuna karşı çıkan sol görüşlü “Italia Sovrana e Popolare” (Egemen ve Halkçı İtalya) partisinden milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version