Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç’teki ‘Kur’an yakma’ provokasyonuna muhalefetten sert tepki: Lanetliyoruz!

İsveç’teki ‘Kur’an yakma’ provokasyonuna muhalefetten sert tepki: Lanetliyoruz!


İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an yakma provokasyonuna muhalefetin tepkisi de sert oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu saldırıyı ‘nefret suçu’ olarak tanımladı, lanetledi. Deva Partisi lideri Babacan ise ‘Kur’an’ın yakılmasını şiddetle tel’in ettiğini belirtti, sağduyu çağrısı yaptı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da ‘saldırıyı kınadığını’ açıkladı.

İşte parti liderlerinin Stockholm’deki provokasyona tepkileri:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “İslomofobi ve ırkçılığı besleyip büyütenler ve bunlardan beslenenler, açıkça nefret suçu işlemektedir! İsveç’te, büyükelçiliğimiz önünde hayat rehberimiz, kitabımız Kur’an-ı Kerîm’e yönelik alçakça saldırı gerçekleştirenleri ve buna göz yumanları şiddetle kınıyorum!”

BABACAN’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Deva Partisi lideri Ali Babacan: “İsveç’te ırkçı ve İslam karşıtı dürtülerle yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını şiddetle telin ediyorum. İsveç’teki Müslüman dostlarıma da sesleniyorum: İnanıyorum ki İsveç halkının çoğunluğu bu radikal fikirleri desteklemiyor, sağduyunuzu kaybetmeyeceğinizi biliyorum.”

İyi Parti lideri Meral Akşener ise parti sözcüsü Prof. Dr. Kürşat Zorlu’nun konuyla ilgili paylaşımlarını RT’ledi. Söz konusu paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı: “Bugün İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleşecek olan ve bir grubun Kur’an-ı Kerim yakmayı planladıkları iddia edilen eyleme izin verilmesi kabul edilemez. Bu tutum, hak ve özgürlük kavramlarıyla açıklanamayacağı gibi iki ülke ilişkilerinin geleceği bakımından hatalıdır. İYİ Parti olarak İsveç yetkili makamlarını bu çirkin eylemin gerçekleştirilmesini önlemeye ve Milletimizin hassasiyetlerine saygı göstermeye davet ediyoruz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version