Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç’te Kuran yakılmasına muhalefetten tepki: Amacını iyi biliyoruz

İsveç'te Kuran yakılmasına muhalefetten tepki: Amacını iyi biliyoruz


Artı Gerçek – Türkiye’den NATO üyeliği için onay bekleyen İsveç’te İslam karşıtı aşırı sağcı Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın Kuran-ı Kerim yakması tepkilere neden oldu. Muhalefet partileri, sosyal medya paylaşımlarıyla yapılan hareketi kınadı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

“İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum.”

‘İSVEÇ HALKININ ÇOĞUNLUĞU DESTEKLEMİYOR’

Paylaşımında İsveç’teki Müslümanlara sağduyu çağrısında bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şunları söyledi:

“İsveç’te ırkçı ve İslam karşıtı dürtülerle yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını şiddetle telin ediyorum. İsveç’teki Müslüman dostlarıma da sesleniyorum: İnanıyorum ki İsveç halkının çoğunluğu bu radikal fikirleri desteklemiyor, sağduyunuzu kaybetmeyeceğizi biliyorum.”

‘ŞİDDETLE KINIYORUM’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hayat rehberimize saldıranları şiddetle kınıyorum” diyerek şunları yazıd:

“İslomofobi ve ırkçılığı besleyip büyütenler ve bunlardan beslenenler, açıkça nefret suçu işlemektedir! İsveç’te, büyükelçiliğimiz önünde hayat rehberimiz, kitabımız Kur’an-ı Kerîm’e yönelik alçakça saldırı gerçekleştirenleri ve buna göz yumanları şiddetle kınıyorum!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, henüz açıklama yapmadı ancak, Kuran yakma eyleminden önce parti sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun “Bugün İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleşecek olan ve bir grubun Kur’an-ı Kerim yakmayı planladıkları iddia edilen eyleme izin verilmesi kabul edilemez” dediği Twitter paylaşımını retweet etmişti.

Kürşad Zorlu şunları yazmıştı:

“Bugün İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde gerçekleşecek olan ve bir grubun Kur’an-ı Kerim yakmayı planladıkları iddia edilen eyleme izin verilmesi kabul edilemez. Bu tutum, hak ve özgürlük kavramlarıyla açıklanamayacağı gibi iki ülke ilişkilerinin geleceği bakımından hatalıdır.

İYİ Parti olarak İsveç yetkili makamlarını bu çirkin eylemin gerçekleştirilmesini önlemeye ve Milletimizin hassasiyetlerine saygı göstermeye davet ediyoruz.”

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version